Türkiye'deki bazı oyuncuların ülkeden ayrılmayı düşündüğünü ifade eden Faty "Bence Türkiye'de yaşanan her şey geride kaldı. Bazı problemler vardı ancak her şey düzelmeye başladı.

Benim için çok fazla etkilenecek bir durum söz konusu değil. Her gün bu sorunlarla karşılaşmadığımız için, problem yaşamıyorum. Fakat bazı oyuncuların ayrılmak istemesini de anlayabiliyorum. Tüm bu olaylara rağmen Süper Lig büyümeye devam edecektir" dedi.

Kalite oldukça iyi
Süper Lig'de futbol kalitesinin üst düzeyde olduğunu ifade eden tecrübeli orta saha oyuncusu şöyle konuştu "Türkiye'ye dışardan bakıldığında, insanların aceleci ve ön yargılı olarak yaklaştığını düşünüyorum. Süper Lig'in seviyesi gayet iyi. Buraya gelen bir sürü kaliteli genç oyuncular var. Kabul etmek gerekir ki, Türk kulüplerinin verdiği ücretler oyuncuların gelmesini sağlayan en büyük etken. Diğer Avrupa liglerinin aksine, 30 yaşının üstünde birçok futbolcunun buraya geldiği bir gerçek. Türkiye'de oyuncunun yaşına bakılmıyor. Eğer güçlüysen, 24-33 yaş arasında olsa bile seni alıyorlar"
Editör: Haber Merkezi