Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin, dün Atatürk Stadı'nda gerçekleşen canlı yayınında gündemi değerlendirdi.

Bursaspor hakkındaki görüşlerini açıklayan Altepe, “Gol atmakta sıkıntı var. Golü atsak işi çözeceğiz, fakat olmuyor. Akhisar maçında bunun sıkıntısını yaşadık. Bu takımın topladığı puan gayet iyi. Fakat devre arasında iyi bir golcü transferi şart” dedi. Yeşil beyazlı kulübün iyi bir yolda olduğunun altını çizen Recep Altepe şöyle konuştu:

Bursalı firmalara seslendi
“Maddi anlamda dengeler oturuyor. Önümüzdeki sezon çok daha rahat edecek Bursaspor. Böyle bir şehrin takımı iddialı olmazsa olmaz. Bizler Bursaspor'un yanındayız. Yönetime destek vermeye devam ediyoruz. Artık Bursalı firmalarda sorumluluk duymalı. Tüm firmalar katkı sağlamalı. Bu şehre yakışan bu. Bursaspor neden Barcelona olmasın. İnşallah önümüzdeki yıllarda olacak. Kulübümüzün iyi bir Başkanı var. Bursaspor'un kendi şirketi gibi yönetiyor.”

1-2 takviyeyle zirveye
“Bursaspor Avrupa kupalarında her zaman olmalı. Bu sezon kendi bütçesini dengelemek için hareket etti ve ilk 4 arasında. İyi işler başarıyorlar. Devre arasında 1-2 takviyeye ile şampiyonluğa oynayabiliriz. Önümüzdeki Galatasaray karşılaşması da çok önemli. Neden kazanmayalım? Onların da durumu ortada. Ben Bursaspor'dan çok ümitliyim. İşler artık yavaş yavaş rayına girmeye başladı. Gerisi gelir diye düşünüyorum:”

Anıları hatıraları koruyoruz
Başkan Altepe, yıkımı devam Atatürk Stadyumuyla ilgili bilgilerde verdi. Bursa'ya önemli bir meydan kazandıracaklarını belirten Altepe,  “Eski stadyum meydan olacak dediğimizde kimse inanmamıştı. 'Alışveriş merkezi olacak' diyorlardı. İşte görüyorsunuz. Burada bayramlar, şenlikler olacak. Atatürk Stadı'nı korunuyoruz. Kapalı tribün kalacak. Anfi tiyatro gibi olacak. Herkes buradaki yeşil alanı görecek. Burada hatıralar var. Burada yaşanmışlıklar var. Burada Bursaspor'un şampiyonluğu, Avrupa'daki maçlarının izleri var. Biz buna sahip çıkıyoruz. Dokuyu koruyoruz. Hatıralar burada yaşayacak. Herkesin de gördüğü gibi Atatürk Stadı'nı yaşatıyoruz. Bu bir koruma projesi. Türkiye'de ilk defa yapılan bir olay” dedi.

Montaj başlıyor
Başkan Altepe, yeni stadyumdaki eksikleri gidermeye çalıştıklarını belirtti. Özellikle timsah kafasına değinen Altepe “Malzemeleri taşınıyor. Daha önceki firma iflas edince bizde sıkıntıya girdik. Artık bitirmek istiyoruz. Zamanında bitsin diye ödemeleri hep yaptık. Müteahhidi hep ön planda tuttuk. Ama maalesef firmadan kaynaklandı. İlave firmalar çalışıyor. Montajda bugün yarın başlar. Bitsin diye uğraşıyoruz” diye konuştu.

Milli maç istiyoruz
Bursa'ya milli maç istediklerini ifade eden Recep Altepe, “A Milli Takımımızı burada ağırlamak istiyoruz. Bursa stadı çok şeyler kattı bize. 8-9 bin ortalamaya oynuyorduk. Yeni stadyumda rakam 20 bine çıktı. Sistem oturursa stadyum dolar. Avrupa takımı olduğumuz vakit bu stadyumda yetmeyecek” diye konuştu.

Riskli alanlar rtadan kalkıyor
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin ise, meydan projesinin kente büyük değer katacağını söyledi. Şahin “Güzel bir meydan açılıyor. Aslında bu bir koruma, güzelleştirme, yapım projesi. Kentin nefes alacağı bir mekan haline gelecek burası. Bursa'ya hayırlı olsun. Güzel etkinlikler olacak burada. Spor salonumuz ve bizim kullandığımız binada da çalışmalar olacak. Belediye başkanımızın heyecanını görüyorsunuz. Bu alanın en güzel şekle gelmesi için uğraşıyoruz. Mesela burada riskli alanlar var. Yıkılması bile risk oluşturuyor. Bu proje bir anlamda risklerin ortadan kalkması anlamına geliyor” dedi.

Editör: Haber Merkezi