Real Madrid'in takım ruhunu bu sezon ilk defa sahaya yansıttığını başlığa çıkaran El Pais ve El Mundo gazeteleri, eflatun-beyazlı takımın pes etmediği ve geriden gelerek Barça'nın yenilmezlik unvanı sonlandırdığı görüşüne yer verdi. Yapılan yorumlarda, "Zidane'ın takımı maçın son yarım saatinde korkunç bir futbol oynadı. 1-0 yenik duruma düştükten sonra Nou Camp'ta galip geldi. Barça'nın 3 dişi (Messi, Neymar, Suarez) başarısızdı. Maçın belirleyici ismi Ronaldo oldu." denildi. Ayrıca, Real Madridli Marcelo'nun maç sonunda gazetecilere yaptığı açıklamada ligde 4-0 kaybettikleri ilk karşılaşmaya atfen "Taraftarlara bir borcumuz vardı. Madrid taraftarı her zaman kutlama yapmaya layık. Bu takım daha yukarılarda olmalı Jetbahis ve biz de her şeyimizi vermeliyiz." şeklindeki sözleri öne çıkarıldı. 

Real Madrid, Nou Camp'ın neşesini kaçırdı
Katalan gazeteleri ise 24 Mart'ta vefat eden Johan Cruyff için maç öncesinde yapılan anma etkinliklerini manşetlerine çıkarttı. "Heyecan ve fren", "Onlar insan, Johan efsane" başlıklarını atan El Mundo Deportivo Cruyff için yapılan anmanın herkesi heyecanlandırdığını ama gecenin kötü bittiğini yazdı. "Real Madrid, Nou Camp'ın neşesini kaçırdı." diye yazan gazete "Hayal kırıklığı mükemmel giden bir sezonu kirletmemeli." ifadesini kullandı. Diğer Katalan gazetelerinden La Vanguardia "Lig beklemek zorunda.", El Periodico da "Cruyff'a anma ve fiyasko." başlıklarını attı. 

Arda'ya eleştiri 
İspanyol basınında Arda Turan ile ilgili yapılan değerlendirmelerde de Türk futbolcuya bu sezonki en kötü not verildi. Marca, "Oyuna girdiği an Barcelona'nın maçtan koptuğu an oldu. Bu denk mi geldi yoksa gelmedi mi bilinmez ama Türk futbolcu Rakitic'in yaptığından daha iyisini yapmak için hiçbir işe yaramadı." diye yazdı.
Editör: Haber Merkezi