Kulübe gelmeden önceki düşünceleri, takımın son durumu, futbolculardan beklentileri ve transferdeki son gelişmeleri değerlendiren Fransız teknik adam, yeni sezon öncesi umutlu konuştu. Avusturya kampında Olay Medya Spor Müdürü Orhan Güney'in sorularını yanıtlayan Paul Le Guen, şu an takımdaki atmosferden mutlu olduğunu söyledi.

Avusturya'da imkanları iyi olan bir yerde çalıştıklarını ifade eden Fransız teknik adam, “Güzel bir çalışma ortamı var. Her oyuncum da kendini kanıtlama çabasında. Bu da çalışmayı iyi hale getiriyor” diye konuştu.

Mental olarak yıpranmışlar
Bazı oyuncularının fiziksel olarak henüz hazır olmadığını belirten Paul Le Guen, “Çoğu beklediğim seviyede ama bazı oyuncularım tatilden geç dönmüş olmaları onları biraz takımın gerisinde bırakıyor olabilir. Herkesi eşit seviyeye getirmeye çalışıyoruz. Tüm oyuncularıma teşekkür ediyorum. Seviyeyi yükselten onlar. Oyuncularım maçlara iyi bir seviyede olduklarını gösterdiler” dedi.

Geçtiğimiz sezon yaşananlar nedeniyle oyuncularının mental olarak yıprandığını söyleyen deneyimli çalıştırıcı, şunları söyledi:

Karşılık veriyorlar
“Oyuncularımı mental olarak hazırlamak benim işim. Belki kadronun yenilenmesi gerekiyordu ama oyuncuların kontratları vardı. Kadronun tamamını değiştiremeyeceğimize göre oyuncuları mental olarak iyileştirmek gerekiyor. Ben buna hazırım. Elimden geldiğince uyumlu olmaya çalışıyorum. Ancak şunu da söyleyebilirim ki bunu oyuncularımın sınırları zorlaması için onların daha iyi olmaları için yapıyorum. Onlar da buna karşılık veriyorlar. Bu yüzden hepsine teşekkür ediyorum.”

Taraftarımızada anlatırım
Deniz Yılmaz'ın affedilmesinin kendisini mutlu ettiğini belirten Paul Le Guen, "Şu anda Deniz Yılmaz istekli. Bu beni mutlu ediyor. Deniz'le ilgili bana anlatılanlardan sonra kulüple arasındaki diyalog çıkmazdaydı. Biz de diyaloğu tekrar kurduk ve Deniz buna iyi cevap verdi. Takıma geri aldık. Belki karşılıklı hatalar yapılmıştı ama benim işim çözüm üretmek. Ne karar alıyorsak Bursaspor'un iyiliği için aldığımızı herkesin bilmesi gerekiyor. Gerekirse taraftarlarımızla bir araya gelip neden bu kararları aldığımızı da açıklayabilirim. Her karar kulübün iyi olması için alınıyor. Bunun için de elinizdeki oyuncuları iyi değerlendirmelisiniz. Deniz'in dönmesi de takım için iyi olacak diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Alçakgönüllü olmalıyız
“Futbolda mucizelere yer yok” diyen deneyimli çalıştırıcı “Geçen sezonu küme düşme mücadelesinden son haftada kurtulmuş bir Bursaspor var. Aradan çok zaman geçmedi. Bu durumdan hemen sonra 'ilk 3 için oynayacağız' demek bence gerçekçi olmaz. Ligin ilk yarısında üst tarafta olmak bizim hedefimiz. Futbolda hayal satmak anlamsız. Alçakgönüllük ve çok çalışmak önemli diye düşünüyorum” diye konuştu.

Transferde geç kalmadık
Taraftarların içinin rahat olmasını söyleyen Paul Le Guen, “ Erken hareket edip yanlış yapmaktansa birkaç gün geç kalmak hata yapmadan transferi yönetmek daha doğru bir yöntem diye düşünüyorum” diye konuştu.

Transferde geç kaldıklarını düşünmediğini belirten Fransız teknik adam, “Erken hareket edip yanlış yapmaktansa birkaç gün geç kalmak hata yapmadan transferi yönetmek daha doğru bir yöntem diye düşünüyorum. Defans hattımızı güçlendirdik. Bence Deniz'i de transfer olarak görmeliyiz. Doğru yolda olduğumuzu düşünüyorum. Bu durumu daha önce de defalarca yaşadım. İmkanlar ve bütçeyle alakalı bir durum. Transferi bitiren kulüpler de var ama güç-para ellerinde olan kulüpler bunlar. Bizi ve onları karşılaştırmak doğru olmaz. Kıskanç değilim. Onların kadrolarını kıskanmıyorum” dedi.

Olmayınca olmuyor
Doğru bir kadro oluşturmak için çalıştıklarını söyleyen Paul Le Guen, “Bizim doğrularımızı yansıtabilecek bir kadro oluşturmak için uğraşıyoruz. Transfer konusunda da çok çalışıyoruz. Taraftarımız en doğruyu yapmak için çalıştığımızı bilmeli. Sagna, Djiku ve Martin'le görüştüğünü söyleyen Paul Le Guen, “Bu isimleri kadroda görmek istiyordum ama bazen olmayınca olmuyor. Ben şikayetçi olmak yerine geleceğe bakmak ve yeni oyunculara yönelme taraftarıyım. Taraftarlarımızın endişesi ve heyecanını anlıyorum” diye konuştu.

Kapasitelerini artırmalılar
Gençlerle çalıştırmaktan mutluluk duyduğunu belirten deneyimli çalıştırıcı, “Onları geliştirmeyi hep istedim. Gen oyuncularımızın A takımda forma bulmalarını istiyorum. Ancak, diğer takım arkadaşlarından iyi olurlarsa onlara kadroda yer verebilirim. Kapasitelerini artırırlarsa, isteklerini artırırlarsa şans bulabilirler. Ben gençlere önem veriyorum. Akademi maçlarını da sezon boyunca izleyeceğiz. Ben ve teknik ekibim gücümüzü birleştirip bunu yapacağız” şeklinde konuştu.

Niyetimi belli ettim
Takımdan ayrılacak isimlerle ilgili kafasında bir liste oluştuğunu belirten Fransız teknik adam, “Mutlaka kafamda netleşen isimler var. Bazılarıyla konuştum. Giderlerse kendileri için iyi olacağını söyledim. Kendilerini biliyorlar. Ama kontratı olan futbolcularımız var. Kulübün ve oyuncunun mutlu olacağı bir teklif olmalı ki bu iş gerçekleşsin. Bu dönemde kimseyi gitmeye zorlamak istemiyorum ama onlara niyetimi belli ettim. Ama kadroda şans bulmalarının zor olacağını biliyorlar” dedi.

Ligi tanıyorum
Türkiye ligi hakkında bilgi sahibi olduğunu belirten Paul Le Guen, “Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş gibi kulüpleri diğer kulüplerden biraz daha iyi tanıyorum. Ancak lig hakkında bilgim var. Daha fazla bilgiye sahip olmak için de Mustafa Er ve İsmail Serbest bana yardımcı oluyor. Tabii ilk maça çıkana kadar daha fazla bilgiye sahip olacağız. Ligdeki konumumuzu da yapacağımız başlangıç ve transferlerimiz fikstürün durumunu netleştirecek” şeklinde konuştu.

Bursaspor'u düşünüyoruz
Başkan Ali Ay'la çok iyi anlaştıklarını belirten Paul Le Guen, “Bakış açılarımız aynı. Bu beni çok mutlu ediyor. İkimiz de Bursaspor'un çıkarları adına hareket ettiğimiz için iyi anlaşıyoruz. Aramızdaki tek sorun ben Türkçe bilmiyorum” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi