Bursa'yı ve Bursaspor'u çok sevdiğini belirten Fransız teknik adam, "Güzel bir karşılama yaşadım burada. Çok rahat hissediyorum kendimi. Başkan ve yönetimimizle hızlı bir iletişim kurduk. Bu benim için çok önemliydi. Evet, bizim için hedef puan tablosunun ilk bölümünde yer bulabilmekti. Geçen sezondan sonra böyle bir hedef mantıklıydı. Daha başarmadık fakat doğru yolda ilerliyoruz" dedi.

Özel bir kadromuz var
Zorlu bir ligde mücadele ettiklerini belirten Paul Le Guen, "Futbol bir alçak gönüllülük okuludur. Alçakgönüllüğü öğretir. Çalışmaya devam etmeliyiz. Ligimiz sıkışık. Rahatlama olmaz bu ligde. Her geçen gün daha fazla çalışmamız ve üstüne koymanız gerekir. Geçen sezon ligin ikinci yarısında yaşananları düşünürsek neden böyle düşündüğümüzü anlarsınız. Özel bir kadromuz var. Son maçta 2-0'dan geriden gelip 2-2'yi yakalamamız bunun göstergesi" diye konuştu. 

Gitmek isteyeceklerdir
Devre arası takıma katılacak ve ayrılacak isimler için de bilgi veren Paul Le Guen şöyle konuştu: "Transfer dönemi geliyor. Fırsat bulamayanlar, mutlaka gitmek isteyeceklerdir. Diyalog burada çok önemli. Bizler açık görüşlü insanlarız. Doğru olanı buluruz diye düşünüyorum. Belki doymuşlardır bu duruma. Sıkmıştır belki canlarını. Oynamayan oyuncuların fazla olması kulüp için iyi değil. Oynayacakları bir yere gitmek isteyeceklerini düşünüyorum."

Herkes bize gelmek istiyor
"Ben şuana kadar elimdeki kadroyu geliştirmeye odaklandım. Ocak ayı benim için öncelik değil. Benim için Göztepe ve diğer maçlar önem arzediyor. 7 oyuncumuz var ilk 11'de. Yeni isimler bunlar. Onların gelişimini yükseltmeye çalışıyorum. Oyuncu alınır fakat sakin olunması gerekir. Birçok oyuncu gelmek istiyor Bursaspor'a. Burası dev bir kulüp. Her oyuncuyu cezbediyor. Finansal durum, yaz transfer döneminde de vardı. Bende çılgın bir adam değilim. Çok pahalı transfer isteyecek halim yok. Yazın nasıl yaptıysak ocak ayında da aynı şekilde çalışacağız."

Ortak bir çalışma yapıyoruz
"Scouting ekibini dinliyorum. Titi ve Ekong gibi oyuncuları sundular bize. Toplu kararların alındığı bir ortam oluşturduk. Mesela Kembo'yu transfer edebileceğimizi duyduğum anda çok uğraştım. İyi bir oyuncu. Özellikli bir isim. Scouting ekibiyle birlikte ortak bir iş koyduk."

Delarge neden  oynamıyor?
Sistem değişikliğinin ardından Delarge'a 11'de forma veremediğini belirten Paul Le Guen "Delarge sistem değişikliğinin kurbanı oldu. Seviyesinden memnunum. Ben istemiştim takıma katılmasını. Kendisi de mutlaka savaşacaktır. Hiç pişman değilim onu transfer ettiğim için. Yedek olarak isimlendireceğim bir futbolcu değil. Pozitif bir etkisi var takıma" diye konuştu. 

Batalla'nın alternatiflerini bulmalıyım
Pablo Martin Batalla hakkındaki görüşlerini de açıklayan Bursaspor'un Fransız çalıştırıcısı, "Kulüp için çok önemli. bir oyuncu. Kendimi şanslı görüyorum. Ancak alternatifleri yaratılmalı. Kadroda bulunması avantaj. Olmayacağı günlerde olacak. Alternatif bulmak benim görevim. Pablo'yla her şey güzel. Dev bir oyuncu. Büyük yetenek. İyi bir kariyere sahip. Daha da iyi bir kariyere sahip olabilirdi bugüne kadar" şeklinde konuştu.  

Ertuğrul formayı haketti
Sistem değişikliği hakkında da bilgi veren tecrübeli çalıştırıcı, "Her karar aldığımda açıklama zorunluluğu hissetmiyorum. Bu kararı alma sebeplerim var. Ama bence bir teknik direktör elindeki kadrodan uygunluklarına adaptasyon göstermeli. Bu taktik değişmesinde en önemli sebep Ertuğrul çok iyiydi. Ekong ve Titi'yle iyi bir savunma yakalamıştık. 3'lü oynama kararı aldık. Bununla birlikte taktiksel bir değişiklik oldu ve Ertuğrul'a hakettiği şansı verdik. Bunu bir milli takıma arasına denk getirmeye çalıştım. Takımın oturması açısından. Bir teknik direktörün görevidir takımı izlemesi. Ben de Ertuğrul'un gerçek şansı hakettiğini gördüm. Sağ bekte oynatabilirdim. Fakat Barış da iyiydi. Sağlıklı bir dönemde bu sisteme geçtiğimi düşünüyorum" dedi. 

Kariyer planım yok
Kendisine herhangi bir kariyer planı yapmadığını ifade eden Paul Le Guen, 'Benim bir kariyer planım yok. Buraya gelmeden önce Umman'da 4,5 yılım geçti. Ve ben oraya gitmeden önce kimse benim orada o kadar kalacağımı tahmin etmedi. 4,5 yıl kaldım rahat ve mutluydum. Bursa'da da bunlara sahibim. Bunun ötesini düşünmediğimi söyleyebilirim. Bursaspor'da yeni bir oluşum yapmak istiyorum. Daha öte bir planım yok. Ama illaki şunu söyleyebilirim. Bursa'da mutluyum ve bu kulübe hizmet etmekten dolayı  gururluyum' diye konuştu.

Avrupa'nın en iyi liglerinde oynar
'Aziz Beich, Harun Tekin ve Kembo gibi oyunculara transfer teklifi gelirse ne olur?' sorusuna Paul Le Guen şu yanıtı verdi: 'Bence en iyi oyuncularımız kadroda kalsın. Hangi hocaya sorsanız bunu söyler. Bende öyle isterim. Transfer pazarında öncelikler var. Dev kulüpler çıkıp astronomik teklif verebilir, onlara direnmek kolay olmaz. Harun mesela çok iyi kaleci. Harun kalsın isterim. Aziz Beich Avrupa'nın en iyi liglerinde oynamaya aday bir oyuncu. Potansiyal başka yerleri istiyor. Bu tip oyuncuları tutmak için zorlanabilirsin.' 

Editör: Haber Merkezi