Türkiye’de ilk tesislerini 2018 yılında, PSG Academy Turkey Kurucusu Nihat UĞURLU tarafından İstanbul Ümraniye ve Beylikdüzü’de açarak başlayan Paris Saint-Germain Academy Turkey şubeleri, 2019 yılından itibaren hızlı bir büyümeye girerek sırasıyla Antalya, Ankara, Bursa, İzmir ve İstanbul Florya’da açıldı. 29 Haziran 2019 tarihinde, dört büyükler dışında tek şampiyon unvanına sahip şehir olan Bursa’da, Nilüfer Asya Spor Merkezi’nde ilk tesisini açan Paris Saint-Germain Academy, Türkiye’deki 8. lokasyonunu 1 Şubat 2020 tarihinde Özlüce Timsaha Spor Tesisleri’nde görkemli bir lansmanla açıyor.

3-4 yaş Baby School’dan başlayıp, 18 yaşına kadar kadın ve erkek futbolcular yetiştirerek PSG altyapısına kazandırmayı amaçlayan Paris Saint-Germain Academy Turkey’de UEFA PRO ve UEFA A Lisanslara sahip ve PSG tarafından eğitimden geçmiş teknik direktörler görev almaktadır. Sporculara verilen futbol eğitimlerinin yanı sıra; İngilizce/Fransızca yabancı dil eğitimi, kişisel gelişim eğitimleri, spor psikolojisi, spor pedagolojisi, sporcu beslenmesi eğitimleri ile de çocukların fiziksel, zihinsel, ruhsal ve psikolojik gelişimleri desteklenmekte, sporcuların tüm gelişimleri kayıt altına alınarak verileri düzenli olarak Paris Saint-Germain’e raporlanmaktadır.

Kurulduğu kısa süre içerisinde Paris Saint-Germain’e üç yetenekli oyuncu kazandırmayı başaran Paris Saint-Germain Turkey’in teknik direktörlüğünü Sakaryaspor kaptanlığını yapmış, Göztepe, Orduspor, Akcaabat Sebatspor gibi Türkiye’nin köklü ekiplerinde de forma giymiş başarılı isim Hamza GEZMİŞ üstleniyor.

1 Şubat 2020, Cumartesi günü Timsaha Spor Tesisleri’nde gerçekleştirilecek olan PSG Academy Özlüce lansmanına PSG Academy Bursa sporcuları ve aileleri, Bursa ili resmi protokolü, basın camiası, spor camiası, sanat camiası ve iş dünyasından çok sayıda davetlinin yanısıra Turkcell İletişim Direktörü İsmail ÖZBAYRAKTAR’da katılıyor.

Lansmanla birlikte ilk antrenmanını yapacak olan PSG Academy Özlüce futbolcu kayıtlarını da Timsaha Spor Tesisleri’nde almaya başladı.

Editör: Haber Merkezi