Sercan Yıldırım Futbol Akademisi'nde açıklamalarda bulunan Hatayspor teknik direktörü ve Bursaspor'un şampiyon kaptanı Ömer Erdoğan şunları söyledi; "Sercan benim çok değerli bir kardeşim, hep birlikteydik ve çok başarılı işlere imza attık. Sercan’ın bizimle birlikte ilk antrenmanlara katılışını hatırlıyorum daha 15-16 yaşlarında çok yetenekli bir futbolcuydu ve bunların karşılığını da aldı milli takıma kadar yükseldi. Bursaspor’un efsane isimlerinden bir tanesi oldu. Futbolun içinde kalması gerekiyordu Sercan'ın ve çok güzel bir yol seçti. Bursalı çocuklara kendi bilgilerini ve yeteneklerini aktarmak açısından çocuklara için büyük bir şans. Sercan burada çalıştığı hocalarla birlikte önce Bursaspor’a sonrasında ise Türk futboluna yeni yetenekler kazandıracaklarına inanıyorum. Ben daha öncede kendisiyle görüştüğümüzde nasıl ciddi çalıştıklarına diyetisyeninden kondisyonerine nasıl saha şartlarında çalıştıklarına bana anlatmıştı bugün canlı görme fırsatı buldum türkiye şartları için gerçekten çok elverişli bir orttamdediğim ggibi inşallah burdan öncelikle ahlaklı karakterli ve yetenekli futbolcular kazandırırız." dedi.

Futbol okulu şart

Türk futbolunda yetişen oyuncular hakkında da Ömer Erdoğan "Süper Lig'de hocalık yaptıktan sonra bana en çok sorulan sorulardan biri de hocam neden yerli futbolculara fırsat vermiyorsunuz diye. Bizim gönlümüz isteğimiz tabiki Türk futbolculardan yana ama maalesef gerçekten ikinci ligde de olsun, üçüncü ligde de olsun biz scout ekibimizle birlikte çok arıyoruz, çok tarıyoruz. Ama maalesef bazı sıkıntılar var türk futbolcu yetiştirme anlamında bazı sıkıntılar yaşıyoruz. Bugün Sercan'ın yaptığı gibi futbol okullarını bu imkanlarla devam ettirebilir ve bunun üzerinde durabilirsek önümüzdeki yıllarda bunu da meyvesini alırız.Aaslında Avrupa'yla kıyasladığımızda çok düşük yaşta oynayan futbolculara sahibiz. Potansiyel var ama maalesef imkankanlar yoktu. Burda bugün gördüğüm kadarıyla bu genç çocukların neredeyse profesyonel şartlarda antrenman yapmaları ve kaliteli malzemeler kullanmaları bunlar için çok nönemli. Sadece saha içi değil saha dışında verdikleri yabancı dil eğitimi ve danışmanlık eğitimi diyetisyenlik eğitimi çalışmalarda bunun parçası. Biz deelimizden gelen desteği seve seve vereceğiz." dedi.

Milli Takım'dan umutluyum

Son olarak milli takım hakkında da düşüncelerini söyleyen Ömer Erdoğan "Hepimizin gönlü, kalbi dualaeı milli mtakımla ben b usene çok umutluyum iyi bir jenerasyon yakaladığımızı düşünüyorum son özellikle norveç maçı izlanda maçı bizim için çok önemli bir testti. Avrupa’da çok fazla oynayan bir futbolcu gruba sahibiz. Ben oldukça umutluyum inşallah gidebileceğimiz yere kadar gideriz. Türkiye’ye bu pandemi şartlarında kazanacağımız maçlarla büyük mutluluk yaşatırız." dedi.

Editör: Haber Merkezi