Ay-yıldızlı ekibin grubun son maçında ortaya koyduğu performansa dikkati çeken gazete ve televizyonlar, Türkiye’nin en iyi üçüncüler kategorisinden bir üst tura çıkabilmek için son anda şans yakaladığı yorumunda bulundu. 

"Türkiye son anda tutundu ama henüz yeterli değil" başlığını kullanan NOS televizyonu, ay-yıldızlı ekibin bir üst tura çıkabilmesinin bugün oynanacak maçlarda alınacak sonuçlara bağlı olduğunu ön plana çıkardı. Haberde, büyük bir çekişmeye sahne olan maçta, Türkiye’nin daha etkili oynadığı değerlendirmesine yer verildi. 

Türkiye beklenmedik şekilde Çek Cumhuriyeti’ni evine gönderdi
Ülkenin en yüksek tirajlı gazetesi De Telegraaf ise "Türkiye umudunu koruyor" başlığını tercih ettiği haberinde, ilk iki maçında yaşadığı mağlubiyetlerden sonra büyük oranda umutlarını tüketen Türkiye’nin Çek Cumhuriyeti’ni yenerek üst tura çıkabilmek için yeniden şans yakaladığını yazdı. İspanya maçında seyircilerin tepki gösterdiği Arda Turan’ın ilk 11’de sahaya çıktığını, Hollanda doğumlu Oğuzhan Özyakup’un ise yedek soyunduğu ayrıntısına yer veren gazete, ilk yarıda Burak Yılmaz’ın attığı golde asisti yapan Emre Mor’dan "Borussia Dortmund’a giden yetenek" diye söz etti. 

AD gazetesi de Türkiye’nin dün aldığı galibiyetle Çek Cumhuriyeti’nin EURO 2016'daki gösterisini sonlandırdığını belirtti. Haberde, EURO 2016 elemelerinde Hollanda’nın yer aldığı gruptan çıkan iki takımın mücadelesinden galip ayrılan Türkiye’nin, küçük de olsa bir üst tur için şans yakaladığı kaydedildi. 

De Volkskrant gazetesi haberi, "Türkiye beklenmedik şekilde Çek Cumhuriyeti’ni evine gönderdi" başlığıyla okuyucularına duyurdu. Gazete, ay-yıldızlıların üst tura çıkıp çıkamayacağının bu akşam oynanacak maçların ardından belli olacağını hatırlattı. 
Editör: Haber Merkezi