Spor Toto Süper Lig'de Trabzonspor'u deplasmanda 2-1 yenerek ligde kalmayı başaran Bursaspor'un teknik sorumlusu Mustafa Er, "Herkes bu sene üzerine düşen dersi almak zorunda. Alırsa zaten bu kulüp çok daha iyi yere gelecektir." dedi.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamada bulunan Er, müsabakadan galibiyetle ayrılmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek "Maça başlamadan önce, inancımızı hiçbir zaman yitirmeyeceğimizi, 90 dakika pes etmeden savaşacağımızı konuşmuştuk. Oyuncular skor ne olursa olsun maçı bırakmayacaklarına söz vermişlerdi. Mağlup duruma düşmelerine rağmen hiç geri adım atmadılar." diye konuştu.

Bursaspor'un daha iyi yerlerde olması gerektiğini aktaran Er, "Bu sonuçlardan ciddi dersler çıkarmamız gerekiyor. Bursaspor şampiyonluk yaşamış 5 kulüpten biri. Belki bunda da bir hayır var. Bazen sıçrayabilmek için yere çakılmak gerekiyor. Bursaspor, bundan dersler çıkararak önümüzdeki sezon hak ettiği zirve yarışında olacaktır." ifadelerini kullandı.

Mustafa Er, müsabakada Trabzonspor'u bekledikleri gibi dirençli bulduklarını anlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü "Rakibin hiçbir iddiası olmadığı için her geçen dakika oyundan düşeceğini tahmin ediyorduk. İlk stratejimiz oyunu tutmaktı. Trabzonspor, her ne olursa olsun iç sahada arzulu, istekli başlayan bir takım. Oyun ilerledikçe onların hedefsizliğinden dolayı konsantrasyon kaybı olacaktı. Biz o dakikalara kadar seviyemizi üstte tutmaya çalıştık. Ummadığımız dakikada gol yedik. Oyun bize dönecek diye düşünürken gol yedik. Sonrasında oyuncularımız pes etmediler ve çok şükür maçı kazandık."

Maçın ardından soyunma odasında duygusal anların yaşandığını anlatan Er, şunları kaydetti "Oyuncular birbirlerine sarıldılar. Çok ağır bir yüktü. Koca sezonun emeği bir maça sıkıştı. Taraftarlarımız takım iyi olsun diye mücadele ediyor. Bu sorunlar aşılacaktır diye düşünüyorum. Bursaspor kenetlendiği zaman çok büyük bir camia. Herkes bu sene üzerine düşen dersi almak zorunda. Alırsa zaten bu kulüp çok daha iyi yere gelecektir."

Mustafa Er, maçın ikinci yarısında Bilal Kısa'yı sahaya sürmesiyle ilgili sorulan soruyu, "Kazanmamız gerekiyordu. Bilal çok kaliteli bir oyuncu. Sahada olmasını çok arzuluyorduk ama taktiksel anlamda hamle oyuncusu yaptık. Maçı çevirecek oyuncu olduğunu kendisine söyledik. Sağlıklı bir şekilde karşıladı ve gerçekten maçı çözen isim oldu. Topun bizde kalmasını sağladı. Ciddi katkısı oldu." şeklinde yanıtladı.

Editör: Haber Merkezi