Türkiye'nin en büyük yerel medyası olan Bursada Bugün'ün Instagram hesabında Mehmet Ali Ekmekçi ve Serkan Yetişmişoğlu'nun büyük ilgi gören programı "EvdeKal"anlara Futbol"un konuğu Bursaspor'un efsane isimlerinden Mustafa Er oldu.

PSİKOLOJİK SEVİYE ÖNEMLİ

Futbol özelinde Coronavirüs nezdinde en büyük sıkıntının önü görememek olduğunu vurgulayan Mustafa Er, "Önceliğimiz sağlık. İşimiz ikinci önceliğimiz, fizikselden ziyade psikolojik belirli bir seviyede kalmak lazım. Herkes için sıkıntılı süreç" dedi.

HİÇ KIRMIZI KART GÖRMEDİM

Bursaspor'da forma giydiği sürece dair görüşlerini paylaşan Er, "Rahmetli Nejat Biyediç'le 4'lü savunmaya geçmiştik. Hayatım boyunca hiç kırmızı kart görmedim. Bursaspor forması giymek tüm oyuncular için bir istek. İlk sezonumdaki içerideki son maçta Adanaspor'a karşı da gol sevinci yaşamıştım. Transfer sürecinde takım zorlanmaz. 18 yaşında A Takım forması giymek nasip oldu. 6 yıl boyunca Yeşil Beyazlı camiadaydım. Her şey değişiyor. Maalesef eskiden kalite daha yüksekti. Kaliteli oyuncu sayısı daha yüksekti, futbolcuların kalibresini yukarı çekmeliyiz" dedi.

PRO-LİSANS İÇİN 1 YILIM VAR

Teknik direktörlüğe geçişe dair görüşlerini paylaşan Mustafa Er, " 30'unda olan her oyuncu yarı hocadır. Çalıştığım hocalar benim teknik direktör olmam konusunda telkinde bulunuyordu. B kursundan dönüp Bursaspor altyapısında göreve başladım. Bu yıl da kariyerimin 4'ncü senesini yaşıyorum. UEFA A Lisansım var, pro-lisans eksikliğim var. 1 yıl çalıştıktan sonra bunu da halledeceğim.

TRABZON GALİBİYETİ İNANCIN ESERİ

Bursaspor'un son maçta ligde kaldığı Trabzonspor maçındaki duygularını aktaran Mustafa Er, " İlk toplantımızda futbolculara 'ağabeylik' yapacağımı söyledim. Kimse 4-5 günde bir şey yapamaz. En önemli şey psikolojik eşikti. Takımın ayağa kalkıp maçı kazanmasına inanması önemliydi. Tek bir 90 dakikada her şeyi kazanabileceğimizi gösterdik. Maç sonucu ne olursa olsun hayat devam edecek. Tüm şehir bize destek vermişti. 1 yıl sonra da son 6 maça çıkmıştık. Oradaki virajı daha erken dönmüştük. Altyapı oyuncularımıza ciddi şanslar verdik. 14 yabancı oyuncu izni veriliyor diye almanıza gerek yok. Vakıfköy gibi bir altyapınız varsa harman yapıp bir kültür oluşturmak zorundasınız" dedi.

BURSASPOR'DA MANTALİTE DEĞİŞMELİ

Samet Aybaba'nın takıma gelmesinin ardından Bursaspor'la ayrılma sürecini de değerlendiren Er, "Yardımcı hocalık teklifi de geldi bana ama hocanın söylemleriyle eylemleri aynı değil. Benim iş saha. 3 hafta sportif direktörlük görevinde kaldım. Transferdeki fikir ayrılıkları temel problemdi. Benim istediğim oyuncuları hoca, hocanın istedikleri ben istemedim. Bursaspor, genç, yarışmacı ve harman olmalıydı. Olmayacak transferlere imza atamayacağım için üzülerek de olsa istifa etmek zorunda kaldım. Mesut Mestan başkandan hiçbir teklif almadım. Bursaspor'da mantalite değişmeli. Günlük değil uzun vadeli plan yapmalı. İşi profesyonellere, sahanın içinden gelenlere vermek lazım. Ajax ve Barcelona örneği verilir ama uygulamaya geçmez.  Virüs olayından sonra tüm takımlar altyapıya dönmek zorunda" açıklamasında bulundu.

BELLİ MEVKİLERE ALTIN VURUŞ YAPILMALI

Bursaspor'un içinde olduğu tabloyu değerlendiren Mustafa Er, " Lig devam etseydi bir şey söylenebilirdi. Coronavirüs sonrasında farklı sonuçlarla karşılaşacağız maçlarda. 1.5-2 ay sürecini kim nasıl geçirecek o çok önemli. TFF 3-4 hafta tolerans tanıyacak takımlara. Bursaspor'un nasıl döneceği önemli. En önemlisi maçların sağlıklı şekilde bitirilmesi. Bursaspor'un ilk 2 hedefi hala var, play-off'ların favorisi ve telafisi yoktur. 6 haftayı ilk 2 motivasyonu ile geçirmek önem taşıyor.  Ben 13 transfer yapmazdım devre arasıyla beraber 20 oldu. Bu sayı düşürülebilirdi. Belli mevkiler kaliteli olmalı onlara kesinlikle altın vuruş yapmalısınız. Ali Akman çok kaliteli bir oyuncu, inanılmaz bir gol şansı vardır, soğukkanlıdır ve problem çözer" açıklamasında bulundu.

DÜŞÜŞÜN TEMEL SEBEBİ STAT DEĞİŞİMİ

Bursaspor'un sıkıntılı sürecine girdiği zamanın Atatürk Stadyumu'ndan taşındığı döneme denk geldiğini ifade eden 40 yaşındaki teknik adam, " Bursaspor o stattaki ruhu kaybetti. Yeni stada geçtikten sonra Altıparmak'taki ruh, birliktelik, samimiyet ve sıcaklık yakalanamadı. Orada o mistik hava ve coşku olmuyor. 30 bin kişi de gelse de Atatürk Stadyumu'ndaki 20 bin kişinin sağladığı coşkuyu vermiyor. Düşüşün ana sebeplerinden biri olarak bunu görüyorum. Bu stat eski stadın altında kaldı. Herkes Atatürk Stadyumu'nu çok özlüyor. Yeni statta da ciddi emek harcandı. İvme ve çıta yükseldiği için yaptılar. Takım seyirciyle bütünleşemiyor ama bu çözülebilecek bir sorun" dedi.

BATALLA HOCALIĞA BURSASPOR'DA BAŞLAMAK İSTİYOR

Bursaspor'un efsane oyuncusu Batalla ile ilgili görüşlerini de dile getiren başarılı çalıştırıcı, " İleride mutlaka yolumuz kesişecek. Ama Pablo Martin Batalla bu işe Bursaspor'da başlamak istiyor. Ben de inanıyorum. Biz seninle çalışsak bile Bursaspor'u yüzde yüz çalıştırma hakkı var, bu da gerçekleşecektir. Yavaş yavaş ilerlemek istiyor. Arjantin'de kurs görüyor. Şimdi de faydalanması lazım.

Güney Amerika'da oyuncu profili anlamında 10 numara bir referans. İyi dostumdur, mutlaka bir gün Bursaspor'a gelecektir" ifadelerini kullandı.

KIRŞEHİR'DE HEDEFİMİZ TFF 1'NCİ LİG

Kırşehir Belediyespor'u çalıştıran Mustafa Er, takımı üst lig olan TFF 1'nci Lig'e çıkarmak için çalıştıklarını aktarırken, " Hedeflerimiz yönetimle örtüşüyor. Hücum futbolu oynuyoruz ama gol yollarında sıkıntı oldu. İç sahada istediğimiz sonuçları alamadık. 8 puan kaybettik. Henüz hiçbir şey bitmiş değil. Kalan haftalarda toplayacağımız puanlarla hedefimize ulaşmak istiyoruz. Hedefim ise Bursaspor ve Kırşehir Belediyespor umarım sezon sonunda bir üst lige çıkar" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi