MKE Ankaragücü Spor Kulübü, kapanmaya yüz tutmuş, futbolculara ödemelerini yapamamış, takımında alt yapı futbolcuları kalan, ıslak forma ile sahaya çıkan, tesislerinde güçlükle yemek pişen, doğalgaz, su ve elektrik faturalarını ödeyemeyen, deplasman giderlerini karşılayamayan, maçta suyunu rakip takımdan isteyen, yabancı futbolculara borçları yüzündün FIFA tarafından ligden düşürülme cezası ile karşı karşıya iken, yerli ve yabancı futbolcu ve antrenörlere borçları nedeniyle transfer yasağı bulunan, 200’e aşkın icra dosyası bulunan, hemen hemen her gün haciz memurlarının geldiği, kaosun hüküm sürdüğü bir dönemde, 2013 Yılı Ocak ayında, yapılan Olağanüstü Genel Kurul ile Sayın Mehmet YİĞİNER başkanlığındaki yönetimimiz göreve geldi.

6 yıllık görev süremizde, 4 tane genel kurul yaptık. Yapılan genel kurulların hiçbirinde yönetime talip olan olmadı.

Her genel kurul kararımızda, Ankaragücü’nü bulunduğu borç batağından kurtaracak, ileriye taşıyacak, yöneticilerin olması halinde, görevi bırakacağımızı beyan ettik.

Hatta 24.01.2015 günü yapılan genel kurulda Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Mehmet YİĞİNER, genel kurula katılmadığı halde, Ankaragücü’nü yönetmeye, taşın altına gövdesini koyacak bir adayın olmaması üzerine, Kulübümüzün istikbali için, yokluğunda Mehmet YİĞİNER aday gösterilmiş, tekrar Başkanlığa seçilmiştir.

Görev yaptığımız sürece, Ankaragücü’nü yaşatmak adına mesai saati gözetmeksizin çalışarak elimizden gelen gayreti gösterdik. Birlik ve beraberliğin oluşturulması sonucu, Yönetimimizin özverili çalışmaları ve taraftarlarımızın desteği ile de 2 yıl üst üste elde edilen başarı sonucu, 2.Lig’den 1.Lig’e, 1.Lig’den Süper Lig’e yükseldik.

Süper Lig’in ilk yarısını, 12. Sırada 20 puan ile tamamlamış bulunmaktayız. Son günlerde gelişen bir takım olaylar nedeni ile böyle bir açıklama yapma gereği duyduk.

Biz 6 yıl önce nasıl göreve geldi isek, hala aynı inançta ve azimle, Ankaragücü’müzün başarısı ve istikbali için, çalışmalarımıza devam ediyoruz.

Ankaragücü’nü daha iyi yerlere getirmek için, yönetime talip olmak isteyen kişiler var ise bu taleplerini gizli saklı yürüterek, Kulübümüze zarar vermek yerine, açıkça ortaya çıkmalarını, yapacaklarını ve Ankaragücü’ne sağlayacakları maddi ve manevi katkıları kamuoyunda belirtmelerini istiyoruz.

Bilinmelidir ki, dün olduğu gibi bugün de, aday çıkması ve adayın gerçekçi, ileriye götürecek projelere, ekonomik imkâna ve kadroya sahip olmaları halinde biz her zaman Ankaragücü’müzün menfaatleri adına, Ankaragücü’ne hizmet etmenin bir sancak taşıma görevi olduğu bilinci ile gerekli fedakârlığı yaparak, Genel Kurul kararı alacağımızı beyan ediyoruz.

MKE ANKARAGÜCÜ SPOR KULÜBÜ YÖNETİM KURULU

Editör: Haber Merkezi