2007 ve 2015 Copa America ile 2014 FIFA Dünya Kupası'ndan sonra 100. yıl anısına ABD'de düzenlenen 45. Copa America'nın da finalinde kupayı kaldıramayan Messi, ülkesinin TyC Sports kanalına yaptığı açıklamada, "Milli takım benim için bitti.

4 final oldu ve artık benim için bir anlamı kalmadı. Denedim. En çok istediğim şeydi ama başaramadım. Sanırım artık bırakmalıyım." ifadelerini kullandı. Şili'ye kaybettikleri final maçında, Arjantin adına kullandığı ilk penaltı atışından faydalanamayan 29 yaşındaki forvet oyuncusu, "Her şeyden önce penaltıyı kaçırdım. Bence bu, herkes için en iyisi.

Finale kadar gelip kaybetmekten memnun olmayan ve bu kararı bekleyen birçok kişi olduğunu düşünüyorum. Kaybetmek, Arjantin ile şampiyon olamamak, en fazla benim canımı yakıyor. Ne yazık ki başaramadan ayrılıyorum." yorumunu yaptı. 

Arjantin formasını 113 kez giyen ve 55 golle milli takım tarihinin en skoreri olan Messi, 13 yaşında altyapısına girdiğinden bu yana oynadığı Barcelona Kulübü ile 4 UEFA Şampiyonlar Ligi, 8 La Liga, 3 UEFA Süper Kupası, 3 FIFA Kulüpler Dünya Kupası, 4 İspanya Kral Kupası ve 6 İspanya Süper Kupası şampiyonluğu kazanmasına rağmen Arjantin A Milli Takımı ile çıktığı 4 finalden de eli boş döndü.
Editör: Haber Merkezi