Adiloğlu, Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de yapılan UEFA Olağan Kongresi'nde Kosova Futbol Federasyonunun tam üyeliğe kabul edilmesinin sevindirici olduğunu söyledi. Kongrede yapılan oylama sonucunda Kosova Futbol Federasyonunun, 28 evet, 24 hayır ve 2 çekimser oy ile Betorder UEFA'nın 55'inci üyesi olduğunu belirten Adiloğlu, diğer Balkan ülkelerinden olduğu gibi artık bölgenin en genç ülkelerinden Kosova'dan kulüplerin de Avrupa arenasında boy göstereceğini vurguladı.

Adiloğlu, Kosovalı sporcuların gerek Türkiye'de gerekse diğer Avrupa ülkelerindeki takımlarda başarıyla forma giydiğini hatırlatarak, UEFA üyeliği sayesinde Kosovalı genç futbolcuların kendilerini daha fazla gösterme olanağı bulacağını belirtti.
Sanat ve sporun birleştirici bir yanına dikkati çeken Adiloğlu, "UEFA, sporun siyasetten arındırılması, başta Balkanlar olmak üzere Avrupa'da barış ikliminin yerleşmesi adına çok önemli bir karar almıştır. Zaten sporda izolasyon kabul edilemez bir durum. Kosova'nın FIFA üyeliğinin de en kısa sürede gündeme gelmesini arzu ediyoruz." diye konuştu.

Bu arada, 1958 yılında Yugoslavya'dan ve diğer Balkan ülkelerinden göç eden Arnavut göçmenleri tarafından Bursa'da kurulan Zaferspor'da da Kosova'nın UEFA üyeliğine kabul edilmesi büyük sevinçle karşılandı. Kulüp direktörü Ayhan Yılmaz, artık UEFA müsabakalarında Türk ekiplerinin yanı sıra Kosova takımlarını da destekleyeceklerini dile getirdi.

Kosova’nın başta futbol olmak üzere spor alanında ciddi bir potansiyelinin bulunduğunu vurgulayan Yılmaz, "Türkiye'de ve Avrupa kulüplerinde top koşturan Kosova kökenli futbolcuları yakından takip ediyoruz. UEFA üyeliği bu sayıyı arttıracaktır. Kosova'da spor kulüplerine ilgi de çoğalacaktır." değerlendirmesinde bulundu.
Editör: Haber Merkezi