Konuyla ilgili MKE Ankaragücü resmi internet sitesinden şu açıklama yapıldı "Kıymetli ve güzel Ankara’mızın en büyük değerlerinden biri olan Ankaragücü’müz, İmalat-ı Harbiye Mektebi son sınıf öğrencilerinden Şükrü Abbas ve Agâh Orhan öncülüğünde Turan Sanatkâran Gücü ve Altınörs İdman Yurdu olarak kurulduğu 31 Ağustos 1910 tarihinden itibaren 107 yıldır birçok başarılara imza atmış, Türk futboluna, Türk gençliğine ve Türk milletine hizmet etmiş ve etmekte olan, Türk sporunun en köklü kulüplerinden birisidir.

Daha sonra Sanayi Mektebi Spor Kulübü çatısı altında tek kulüp olarak birleşen Ankaragücü, Türk futboluna ve Türk gençliğine kattığı pek çok değerin yanı sıra, muazzam geçmişinde takım olarak Kurtuluş Savaşı’na katılan ilk spor kulübüdür. Ankaragücü’müz Türk sporuna verdiği hizmetin yanında topyekün bütün sporcuları ve yöneticileriyle Türk vatanı ve milleti için gözünü kırpmadan cepheye gitmiş, pek çok şehit vermiş ve sportif faaliyetlerine belli bir dönem ara vermek zorunda kalmıştır. Cumhuriyet’in ilanıyla birlikte Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çabalarıyla Ankaragücü’müz İstanbul’dan Ankara’ya getirilerek Türk sporuna daha güçlü bir şekilde geri dönmüş ve hizmetlerine devam etmiştir.

Hepimizin tutkuyla bağlı olduğu şanlı Ankaragücü arması da Ankaragücü’müzün Milli Mücadele yıllarında verdiği hizmeti, asaleti ve vatanı müdafayı temsil etmektedir. 1933 yılında Ankara Gücü Gençlik ve Spor Kulübü adını alan Ankaragücü’müz, 107. kuruluş yıldönümü içerisinde bulunduğu bugün de, başarısını tüm hızıyla devam ettirme yolunda mücadele etmektedir.

İnanıyoruz ki vatan sevdalılarının buluşma noktası olan Ankaragücü’müz yoluna yalnız devam etmeyecek, arkasında her zaman milyonların desteği ve sevgisi olacaktır. Geçmişinden bugününe her zaman azim ve kararlılıkla yoluna devam eden Ankaragücü’müzün 107. kuruluş yıl dönümünü kutluyor ve geçmişten,  günümüze Ankaragücü’nü bugünlere ulaştıran, Ankaragücü’ne emek verenlere teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Ankaragücü’ne, onun şanlı armasına ve mazisine gönül veren bütün camiamıza mutluluk ve sağlık diliyoruz. Şanlı spor kulübümüz Ankaragücü’nün camiamızın desteği, inancı ve sevgisiyle yeni başarılara imza atacağına inanıyoruz"

”İmalat-ı Harbiye Spor Gücü Daim Muzaffer Olsun” Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK

Editör: Haber Merkezi