Transferin en hareketli takımı olan Bursaspor'da takım içersindeki maddi dengeler de yoluna koyulmaya çalışılıyor. Bu sezon kadrosuna kattığı isimlere 350 bin ile 750 bin Euro arası bir fiyat politikası uygulayan yeşil beyazlı yönetim, takım içersindeki dengeleri de Pablo Martin Batalla'ya göre ayarlama kararı aldı.

Buna göre takım içersindeki hiçbir futbolcu yeni sezonda 1 milyon 200 bin Euro garanti, 8 bin 823 Euro da maç başı kazanacak olan Tangocu'dan daha fazla para almayacak ve maddi olarak yanına yaklaştırılmayacak.

BEKLEMEDELER
Bu doğrultuda yeşil beyazlı yönetim ilk olarak Tomas Sivok'la masaya oturması bekleniyor. Geçen sezon imza parasıyla birlikte 1.3 milyon Euro kazanan, bu sezon ise 1 milyon Euro'ya oynayacak olan Çek stoperden rakamı 800 bin Euro'ya çekmesi talep edilecek. Yeşil beyazlılar, gönderilmesi gündemde olan Mert Günok, Bakaye Traore, Balazs Dzsudzsak ve Tomas Necid gibi isimler için ise beklemede. 
Dzsudzsak yeşil beyazlı kulüpte devam ederse yeni sezonda 1.6 milyon Euro, geçen dönem imza parasıyla birlikte 1.9 milyon Euro alan ve 2016-2017'de 800 bin Euro kazanacak Tomas Necid'ten takımda kalmaları durumunda ücretlerinde indirim yapmaları istenecek. 

TEKLİF 600 BİN EURO
Geçen sezon Bursaspor'dan 1.4 milyon Euro alan Serdar Aziz ve 1 milyon Euro kazanan Tom de Sutter ile yollarını ayıran Bursaspor'un bu anlamda eli oldukça rahatlamış durumda.  Futbolcular arasında oluşan maddi uçurumu yok etmek için çaba harcayan Başkan Ali Ay'ın Galatasaray'dan Serdar Aziz'e karşılık bonservisleri alınan Bilal Kısa ve Furkan Özçal'a 600'er bin Euro, Sercan Yıldırım'a ise garantisi az olan ve maçı başına dayanan bir sözleşme önermesi bekleniyor.
Editör: Haber Merkezi