Bursaspor'un geçtiğimiz sezon büyük umutlarla transfer ettiği Joshua John, 12 gün süren Avusturya kampını Olay Spor'a değerlendirdi. Kampın çok verimli geçtiğini ifade eden Joshua John, 'Birlikte olmak güzeldi. Ligde yaklaştığı için bu birliktelik lige olumlu yansır. İyi hazırlık dönemi geçirdik. Teknik ve taktik anlamında umduğumuz gibi bir kamp oldu. Hazırlık maçlarında eksiklerimizi gördük' dedi.

Zor günlerdi
'Joshua John yeni sezonda çok farklı olacak diyen' tecrübeli oyuncu, 'İnşallah sakatlık yaşamayacağımız bir yıl geçiririz. Geçen sene çok zor günler geçirdik. Takım olarak sezona iyi başladık ama sonrasında düşüşe geçip, son haftalarda ise ligde kalma mücadelesi verdik. Bu bize yakışmadı. Umarım bu sezon her şey çok daha farklı olur ve özlediğimiz başarılara ulaşırız' diye konuştu.

Defans oturdu
Avusturya Kampı'nda uyum sorununu aşmak için iyi bir ortam oluştuğunu ifade eden tecrübeli kanat oyuncusu, 'Şu ana kadar topla iyi oynayan bir ekibiz. Defansta çok iyiyiz. Ekong ve Titi ile Barış ve Aziz uyum sağlamışlar. Hazırlık maçlarında birbirlerinin eksiklerini tamamlıyorlar. Ama biz ligde bence 11 kişi defans, 11 kişi hucum yapmalıyız. Aynı disiplinle tüm maçlarda mücadele etmeliyiz' diye konuştu.

Başakşehir iyi takım
Sezonun ilk randevusu olan Başakşehir maçına da değinen John, 'Lig bu sezon çok zor geçecek. Başakşehir'i Şampiyonlar Ligi'nde seyrettik. Çok iyi bir takımları var. Kaliteli oyunculardan kurulu. İyi kontrataklara çıkıyorlar. O maça çok sıkı hazırlanmalıyız. Deplasman  bizim için dezavantaj olsa da mutlaka hatasız oynamalıyız. Elimizden gelenin en iyisini yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın' dedi.

İşimiz çok zor
'Süper Lig bu sezon çok çetin geçecek' diyen Joshua John, şöyle konuştu: 'Türkiye Süper Lig'in kalitesi belli. Üst düzey bir lig. Baktığımızda her takımın 3-4 tane üst düzey oyuncuları var. Bu oyuncuların lige ayrı bir hava katacağız kesin. Fizik gücü yüksek kalitede maçlar geçiyor. Özellikle bu sezon Bursaspor olarak işimizin çok zor olacağı kesin. İnşallah İstanbul'dan iyi bir sonuçla dönersek bize ve taraftarımıza da moral olmuş olur.'

Taraftar Türkiye'de tek
Türkiye'nin en iyi taraftar grubuna sahip olduklarını belirten John, 'Geçen sezon onları çok üzdük. Bu sezon bizden büyük başarılar beklemekte hakları var. Bu sezon onlara stres değil mutlu olacakları maçlar yaşatacağız. Daha ligin başlamasına da zaman var. Aramıza katılacak yeni oyuncularla çok daha iyi duruma geleceğiz. Taraftarlarımızın desteğiyle bu sezon iyi işler yapmak boynumuzun borcu. Takım olarak tüm enerjimizi başarılı olmak için harcayacağız' ifadelerini kullandı.

Bursaspor için şans
Fransız teknik adam Paul Le Guen'in kariyerini anlatmaya gerek olmadığını da ifade eden John, 'Kendisi bize daha disiplinli olmamızı ve az hata yapmamızı tavsiye diyor. Avrupa kariyeri çok parlak. Büyük tecrübe sahibi. Antrenmanlarımızı oldukça sıkı ve disiplinli geçti. Hazırlık maçları da öyle. Kendisinden öğreneceğimiz çok şey var. Bence Le Guen, Bursaspor için büyük bir şans. Kendisi de burada mutlu olur ve istenilen başarıları hep beraber yakalarız' dedi.

Editör: Haber Merkezi