Son olarak Birleşik Arap Emirlikleri ekibi Al-Nasr'de forma giyen 29 yaşındaki oyuncu, bonuslarla birlikte 900 bin Euro kazanacak. Ekoko bugün resmi sözleşmeyi imzalayacak.

Yeşil beyazlılar, son olarak Birleşik Arap Emirlikleri ekibi Al-Nasr'de forma giyen Jires Kembo Ekoko'yu dün gece geç saatlerde Bursa'ya getirdi. Bugün ilk olarak sağlık kontrolünden geçecek olan 29 yaşındaki sağ kanat oyuncusuyla ardından resmi sözleşme imzalanacak. 2 yıl önce de yeşil beyazlı kulübün gündemine gelen Fransız oyuncuya bonuslarla birlikte 900 bin Euro verileceği belirtildi.

Çıkışı Rennes'te
Bonservis sorunu bulunmayan deneyimli futbolcunun transferini Teknik Direktör Paul Le Guen'in ısrarlı istediği öğrenildi. Fransız teknik adamın yakından tanıdığı Ekoko için Başkan Ali Ay'a ısrarcı bir tutum sergilediği belirtildi. Çıkışını altyapısından yetiştiği Fransa'nın Rennes takımında yapan Kembo Ekoko 2006-2007 ve 2011-2012 sezonları arasında bu kulüpte görev yaptı.

Fransa'da idman yaptı
Fransa alt yaş milli takımlarında da forma giyen Ekoko, Fransa kariyerinin zirvesini yaşadığı 10 gollük 2011-2012 sezonunun ardından 4 milyon Euro karşılığında Al-Ain takımına transfer oldu. Sonrasında El-Jaish ve Al-Nasr takımlarında da forma giyen Ekoko, sağ ve sol kanatların yanı sıra forvet mevkiinde de oynayabiliyor. Bu arada Ekoko'nun 1 aydır Fransa'da bir takımla idmanlara çıktığı ve hazır olduğu bildirildi.

Editör: Haber Merkezi