Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu'nda İzlanda ile karşılaşan A Milli Futbol Takımı'nın kadrosunda 3 değişiklik yaptı.

Milli takımın hafta içinde Konya'da Ukrayna ile oynadığı ve 2-2 berabere biten maça ilk 11'de başlayan Hakan Balta sakatlığı nedeniyle kadrodan çıkartılırken, forvetler Cenk Tosun ve Enel Ünal da İzlanda karşılaşmasında yedeğe çekildi.

Fatih Terim, bu futbolcuların yerine İzlanda maçında Kaan Ayhan, Volkan Şen ve Yasin Öztekin'i ilk 11'de tercih etti. 

Karşılaşmada kaleyi Volkan Babacan'a emanet eden Terim, savunmayı Şener Özbayraklı, Ömer Toprak, Mehmet Topal ve Caner Erkin'den oluşturdu. Savunmanın önünde Kaan Ayhan ve Ozan Tufan'ın forma giydiği milli takımda, sağ kanatta Yasin Öztekin, solda Volkan Şen ve ortada da Hakan Çalhanoğlu görev yaptı. Ay-yıldızlı takımın forvetinde ise genç oyuncu Emre Mor sahaya çıktı.

A Milli Takım'ın yedek kulübesinde Cenk Tosun ve Enes Ünal'ın yanı sıra Onur Kıvrak, Harun Tekin, Çağlar Söyüncü, Okay Yokuşlu, Tolga Ciğerci, Yunus Mallı, Olcay Şahan, İsmail Köybaşı, Ahmet Çalık ve Mevlüt Erdinç bulundu. 

Forvette Emre Mor oynadı
Fatih Terim, İzlanda karşısında forvet bölgesinde, hücuma dönük orta saha oyuncusu Emre Mor'u görevlendirdi. Ukrayna maçında forvette Cenk Tosun ve Enel Ünal ikilisiyle başlayan Terim, İzlanda karşılaşmasında ise orta sahayı kalabalık tutmayı tercih etti. Milli takım, İzlanda karşısında genç futbolcu Emre Mor ile skor aradı.

Milliler siyah bantla çıktı
A Milli Futbol Takımı, Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki terör saldırısında askerlerin ve vatandaşların şehit olması dolayısıyla karşılaşmaya siyah bantla çıktı. Türkiye Futbol Federasyonu, milli takımın maça siyah bantla çıkması için FIFA'dan izin istedi. FIFA'nın onay vermesiyle ay-yıldızlılar kollarına siyah bant takarak sahada yer aldı.

Resmi yemek düzenlendi
Karşılaşma öncesinde resmi maç yemeği düzenlendi. Yemeğe Türkiye Futbol Federasyonu 1. Başkan Vekili Servet Yardımcı, yönetim kurulu üyeleri Alaattin Aykaç ve Mustafa Çağlar, genel sekreter Kadir Kardaş, İzlanda Futbol Federasyonu Başkanı Geir Thorsteinsson, genel sekreter Klara Bjartmarz ile yetkililer katıldı.

İki federasyon yetkililerinin birbirlerine şans dilediği resmi yemek, karşılıklı hediye takdimi ile son buldu. Karşılaşmayı Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ve bazı yönetim kurulu üyeleri de protokol tribününden takip etti.

İzlanda'da 3 değişiklik
İzlanda Teknik Direktörü Heimir Hallgrimsson da son oynadıkları Finlandiya maçına göre kadroda 3 değişiklik yaptı. Ev sahibi takımda sakatlığı geçen kaleci Hannes Halldorsson eldivenleri Ögmundur Kristinsson'undan alırken, sarı kart cezalısı kaptan Aron Gunnarsson ile yedeğe çekilen Björn Sigurdarson'un yerine Elmar Bjarnason ve Dadi Bödvarsson, Türkiye karşısında ilk 11'de forma giydi.

UEFA'dan İzlandalı taraftarlara ödül
Karşılaşma öncesinde düzenlenen törende, 2016 Avrupa Şampiyonası'nda takımlarını coşkulu ve centilmence desteklemelerinden dolayı İzlandalı taraftarlara UEFA tarafından ödül verildi. Taraftar kulübü temsilcileri, ödüllerini İzlanda Futbol Federasyonu Genel Sekreteri Klara Bjartmarz ve takım kaptanı Aron Gunnarsson'un elinden aldı.

Bu arada İzlandalı taraftarlar 15 bin kişi kapasiteli stadı doldurdu. Türk taraftarlar da kendilerine ayrılan bölümde karşılaşmayı takip etti.

Editör: Haber Merkezi