Bir kulübün maliyesi kötü olabilir, bazı oyunculardan beklediğiniz verimi alamayabilirsiniz ama kriz yönetimi diye bir gerçek var. Krizi yönetebildiğiniz ölçüde başarılısınız demektir. Bu lig ilk haftasından son haftasına kadar uzun bir süreç.

Soruyorum:

1.    Sizin süreç yönetiminiz nedir?
2.    Maddi sıkıntılara rağmen moral ve motivasyonu nasıl sağlıyorsunuz?
3.    Lige kaç puan hedefiyle başladınız?
4.    Hedeflerinizin tutmaması durumunda acil eylem planı geliştirdiniz mi? Geliştirdiyseniz bu planın detayları nelerdir?
5.    Kulübün gelir ve gider tablosunu basınla paylaşacak mısınız?
6.    Başarısız bir takıma rağmen kulüp başkanlığı yapmaya neden devam ediyorsunuz?

Bizim için üç yıldan beri özellikle ligin ikinci yarısında yaşadıklarımız kötü bir rüya değil iliklerimizi kadar hissettiğimiz bir gerçektir. O yüzden sorularıma makul cevaplar beklediğimi ifade etmek isterim. 

Tribin Kime?

Sana şampiyon bir kulüpte forma verilecek, takımın kanatlarından biri sana emanet edilecek, transfer olduğun günden beri yeterli katkıyı sunmasan bile sabredilecek ve sen de takımın üç puana ihtiyacı olduğu bir maçta ben oymayacağım, beni çıkartın diyeceksin. Yusuf Efendi… Bize iyi gün dostu lazım değil. Sahada yaşadığın problemleri çözeceğin yer de saha içi değildir. Terazi var tartı var, her şeyin bir vakti, zamanı var. Öyle inanıyorum ki senin bu takımda vaktin doldu. Hocan sana forma şansı verse de taraftar artık sana o formayı vermez. Bursaspor forması o kadar ucuz değil, kusura bakma. 

Samet Hocam

Saygıda kusur etmeyelim fakat yanlışa da yanlış dememiz lazım. Eğer öğrenciniz saha içinde böyle bir hareket yapıyorsa ilişkileri ve iletişimi bir daha gözden geçirmek gerekir. 

Açık konuşalım, işler sarpa sarmadan, bu ip kördüğüm olmadan çözebilir misiniz? Lütfen, siz de oturun ve bunu düşünün. Akabinde açık ve net olarak bize bunun yanıtını verin. Evet, transfer yapılamadı; evet, maddi sıkıntılar var; evet, imkânlar kısıtlı… Tüm bunları hesaba katarak, geçmişin yanlışlarını bahane etmeden bu saatten sonra ne yapabiliriz, bunu konuşalım.

Ve Siz

Evet, siz! Artık istifa eder misiniz? Bu, sizin istifa etmenizi isteyen tüm tarafların sesi olarak bir istifa çağrısıdır. 

İrem ALTINDAĞ
www.iremaltindag.com

Editör: Haber Merkezi