Bursaspor yönetimi yardımcı antrenörlük için bir dönemin efsane defans oyuncularından İsmail Güldüren ile görüşme halinde. Yeşil-beyazlılarda yeni sezon için, Mustafa Er ile birlikte yardımcı antrenörlük görevini yapacak olan İsmail Güldüren’in kariyeri başarılarla dolu.

İnegölspor’da yıldızı parladı
1994-1995 sezonunda İnegölspor formasıyla futbolculuk kariyerine başlayan İsmail Güldüren, kariyerinin ilk sezonunda 3 maçta forma giydi. 1995-1996 sezonunda 3. Lig’de İnegölspor forması altında ortaya koyduğu performansla takımının o sezonki şampiyonluğunda önemli bir katkı sağladı. Güldüren o sezon 23 maçta forma giydi ve 2’de gol attı.

Gençlerbirliği’nin dikkatini çekti
Kariyerine hızlı bir başlangıç yapan İsmail Güldüren, o dönem Türkiye 1.Lig’de mücadele eden Gençlerbirliği’nin dikkatini çekmeyi başardı ve 1996-1997 sezonunda Gençlerbirliği takıma transfer oldu. Uzun yıllar Gençlerbirliği forması altında önemli başarılara imza atan defans oyuncusu, birde Türkiye Kupası şampiyonluğu yaşadı. Gençlerbirliği ile Avrupa kupalarında da mücadele etme fırsatı bulan Güldüren, bu başarılı performansıyla Fenerbahçe’nin gündemine geldi. 2001-2002 sezonu sonunda Fenerbahçe’ye transfer olan İsmail Güldüren, 2 sezon sarı-lacivertli forma altında mücadele etti. Fenerbahçe forması altında 2003-2004 sezonunda Süper Lig şampiyonluğu yaşadı.

Bursaspor kariyeri
Fenerbahçe kariyerinin ardından eski takımı Gençlerbirliği’ne yeniden döndü. Kısa süreliğine  Ankaraspor macerası yaşayan ve yeniden Gençlerbirliği’n2 dönen başarılı defans oyuncusu, 2006-2007 sezonunda Bursaspor’a transfer oldu. 2 sezon boyunca yeşil-beyazlı renkler altında 60 maça çıktı ve Bursaspor taraftarının gönlünde taht kurmayı başardı. 2008-2009 sezonunda Konyaspor’un yolunu tutan İsmail Güldüren, bir sezon Konyaspor ve ardından bir sezonda Giresunspor formaları giyerek profesyonel kariyerini noktaladı.

Antrenörlük dönemi
2015 yılında İnegölspor U15 takımın antrenörlüğü’nü yapan İsmail Güldüren, 2016 yılında İnegölspor profesyonel takım antrenörü olarak göreve başladı.

Editör: Haber Merkezi