Sani Konukoğlu Kongre Salonu'nda gerçekleştirilen kongrede tek listeyle seçime gidildi.

Yapılan seçimin ardından İnegölspor Kulüp Başkanlığına seçilen Münür Kanar'ın listesinde şu isimler yer aldı: Nurettin Aydemir, Serkan Taşdemir, Nahit Eren, Saffet Güneş, Özgür Gürbüz, Semih Peşin, Sebahattin Ablak, Şaban Gümüş, Mehmet Çalık, Coşkun Karduz, Serkan Kavak, Serkan Bak, Turan Albamya, Saim Metinbaş, İsmail Yağlı, Ali Arıkoğlu, Erhan Demirden, Celalettin Kızılarslan ve Andreas Müller.

Seçim sonrası açıklama yapan eski kulüp başkanı Eşref Güç, şunları söyledi: "Biz yönetim kurulu arkadaşlarımızla beraber sizlerin oylarıyla ibramız burada kabul oldu. Öncelikle sizlere teşekkür ediyorum. Burada olamayan sevgili belediye başkanımız, belediye başkan yardımcılarımız, özellikle Onursal Başkanımız Sayın Alinur Aktaş’a bizlere verdiği desteklerden dolayı huzurlarınızda tekrar teşekkür ediyorum. Ben kongremizin bu şekilde bitmesiyle alakalı çok sevinçliyim. Ama bizim burada aslında vazifemiz bitmiyor. Esas bundan sonra başlıyor. Maalesef bununla alakalı sitemler oluyor. Bırakan yöneticilerin İnegölspor ile bir daha ilgilenmediği söyleniyor. Evet bu doğrudur. Biz bunu yaşadık. Ama bundan sonra böyle olmamasını temenni ediyorum. Size selamlarımı tekrar iletiyorum. Hepinize hayırlı akşamlar diliyorum."

Daha sonra söz alan İnegölspor Kulüp Başkanı Münür Kanar, ise "Hepiniz kongremize hoşgeldiniz. Gönül isterdi ki, bu süreçte 15 gün önce ben adaylığımı açıklamıştım. Adaylığım sürecinde aldı operasyonları oldu.  "4 milyon borç var" dendi. Biri dedi ki "Sezon sonu 9 milyon" İsimler üzerinde algı oluşturuldu. Ben yönetim kurulu arkadaşlarımla cesaret göstererek, adaylığımızı açıkladık. Bu neticede 15 günden beri ne yaptığımızı bilmiyoruz. Haber kirliliği, sağdan soldan o aday bu aday. Herkes çıkar hür iradesini kullanır, burada aday olur. Bizde kazanan adayı destekleriz. Her şey İnegölspor için. Değerli başkanım Eşref Güç yanıma geldi. "Ben yönetime talibim" dedi. Bende kendisine "Ağabeyim hayırlı olsun"dedim. Bakın güzel bir yönetim kurmuş, bu her zaman tutmuyor. Yanındaki yönetim kurulu arkadaşlarım, kardeşlerim hepsi birer pırlanta. Canı gönülden çalıştılar ama dışarıda işte "Zengin yönetim" şöyle böyle eleştiri yaptılar. O insanlara sorun bakalım bunu yaparken neler çekmişler. Onlarda kapı kapı dolaşmış, bizde dolaşacağız. İnegölspor'un bundan sonrası hedefi, inşallah bugün mali kongrede aldığımız rakamı ne kadar aşağıya çekeriz. Bizim çalışmamız bu. Bizim şampiyonluk gibi bir hedefimiz yok. Biz İnegölspor'u tekrar layık olduğu yere getirip, borcunu asgari düzeye çekip, tekrar gelecek büyüklerimize bu kulübü devretmek. Şuna emin olun. Benimle ilgili daha önce şu yorumlar yapıldı.  "Terlik alamaz, don alamaz, kampa çıkamaz, paraşütlerinizi hazırlayın İnegölspor 3.Lige hazır olsun" dendi. Bize destek verenleri hiç bir şekilde mahcup etmeden 59 puanla İnegölspor’u zirvede bıraktık. Ne enteresandır ki, Keçiören maçında 90+2'de kendi kalemize gol attık ve  Play-Off’tan olduk. Bu vesile ile bu Münür kardeşinize güvenin. Ben burada size söz veriyorum. İnegölspor kuruşu kuruşuna ne harcandıysa, ben bunun bilgilerini her hafta değerli mülki amirimiz, belediye başkanımız Alper Beye ileteceğim. Çünkü bunu böyle yapmak zorundayız. Bize bu borcun üstüne borç yapmamak durumundayız. Kongremize geldiğiniz için hepinize tekrar teşekkür ediyorum."ifadelerini kullandı.Son olarak söz alan İTSO Başkanı Yavuz Uğurdağ, "İnegölspor’a herkesin sahip çıkması gerektiğini belirterek “İnegölspor kurulduğundan beri başkanlık yapan kulübe sahip çıkan herkesten Allah razı olsun. İnegölspor bir sevdadır, 1984 yılından beri bu kulübün içindeyim. İnegölspor İnegöl şehrinin en birleştirici unsurudur. İçinde siyaset barındırmayan yegane kuruluştur.  İnegölspor İnegöl için çok önemlidir, İnegöl’ün en önemli markasıdır.  İnegölspor kulübü bu sorumluluğu her zaman üzerinde taşımıştır. İnegöl’de yaşayan insanlar olarak, İnegöl’deki yöneticiler olarak bu kulübe sahip çıkmaya destek vermeye özen gösterdik, bundan sonra da böyle olacaktır. Bizim desteğimiz her zaman İnegölspor’a olacaktır. Tekrardan yeni yönetime başarılar diliyorum, seçimler hayırlı uğurlu olsun."şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi