Ligde kötü günler mi geçiriyorsunuz?
Acil puana mı ihtiyacınız var?
Altı haftadır maç mı kazanamıyorsunuz?
Arayın 116'yı, Bursaspor yardımınıza koşsun!

Ötesi berisi yok arkadaş. Ligin en ama en kötü futbol oynayan takımıyız. Oynadığımız futbol ne formamıza ne armamıza ne namımıza yakışıyor!

Kimin suçlu olduğu önemli değil artık!

İster yönetim olsun ister hoca isterse oyuncular.Hadi taraftar da suçlu olsun.
Önemli olan haklı olmak değil, mutlu olmaktır.
Bursaspor, tüm takımların bir an önce maç yapmak istediği bir takımdı geçen yılın ikinci yarısında. Bu sene işleri biraz topladık ama yine ligin ikinci yarısında bocalamaktan öte yıkılıyoruz! Geçen yıl düşüremediğimiz takımı bu sene el birliği ile düşüreceğiz.

Sorun ne?

Kupa aşkı olmadığını her maç çılgın gibi bağıran, stadını her maçta imrenilecek düzeyde dolduran, fedakâr, cefakâr, vefalı bir taraftar grubun var ki 50. yılını coşkuyla kutlamaya çalışan bir Teksas var. Tesislerin var. Yediğin önünde yemediğin ardında. Dünya kadar para kazanıyorsunuz, 2 ay geriden ödeme alıyorsunuz diye mi tüm bunlar? Yazıklar olsun... Hocaya kızıyorlar; ben de kızıyorum ama adamın röportajlarındaki alt metne bir dikkat ederseniz "profesyonellikten" bahsediyor.

Çok efendisin Le Guen, biraz İskender ye ve soğan cücüğü ekle, kuru fasulyeye ekmek bandır, azcık dişini gösteren erkek ol, adam ol hoca. Türkiye'de Fransız erkekleri kale alınmaz! Varsa bir yumruğun vur masaya, yoksa pulun sırtına yapıştırıldı bu maçta!

Bursaspor atak futbolu oynar !

Ne evinde ne deplasmanda asla rakibi gözünde büyütüp daha maça çıkmadan kaybetmez maçı!

Oynar, saldırır, koşar, basar, ısırır, kafa sokar topa... Sahadan yenilerek ayrılsa bile "ezilerek" ayrılmaz. Biz ikinci lige düşsek de aynı severiz takımımızı... Ama böyle sünepe bir oyunla görünce sahada, delirmemek elde değil. Bir tane bile "Bursaspor iyi oynuyor." diyen var mı aramızda?

Yönetimle empati kurmaya çalışıyorum.

Böylesi büyük bir camianın başında olmak kolay değil, para kaynakları sıkıntılı, maddi destek yok vs vs...

Düşünmek için de mi para lazım?

Ligin ilk yarısı iyi ya da kötü ilerlerken takım, bas bas bağırdı herkes eksik transferleri... İşleri yoluna koyduğunuzu düşünerek nasıl da yayıldınız hemen koltuklarınıza... Bursaspor'u çok sevmek kriterse ben de başkan olayım siz de arkadaşlar...

Tamam başkan yine siz olun Sayın Ali AY, eyvallah ama Allah aşkına işlerin başına profesyonelleri getirin. Neyse, eminim, ben ve benim gibilerin aklına ihtiyacınız yoktur, siz en iyisini bilirsiniz.(!) Geçen yıldan ders aldınız nasılsa, bu sefer kurtulamaz takım, kesin düşeriz bu gidişle(!)

Çözüm üretmek lazım...

Hepimiz sayarız-söveriz ama bunun sonu yok. Kızmak, ceza kesmek, nefret etmek bir şeyleri değiştirmez.

Otobüsün önünü bile kestiler yine bir şey değişmedi; demek ki doğru yol itidalden geçiyor. Öfkemizi kusacağız, rahatlayacağız diye, zaten dağılmak üzere olan takımı iyice dibe itmemek lazım.Sonra biz de pişman oluyoruz. Sakin düşünüp, sakin hareket etmeli ve her şeyin Bursaspor için olduğunu unutmadan, işlerin çözümü üzerine hareket edilmeli.

Aksi takdirde, bir kaç delirmiş ağabeyin peşinden koşup ortalığı yangın yerine çevirmeye hevesli çok çoluk çocuk var. Akil karakterler, bunların önüne geçmeli ve gönderilmesi gereken yönetimse kongreyle, hocaysa fesh edilerek vs, her şey bize yakıştığı gibi yapılmalı. Ya da geçen sene düşme hattının son maçında, Trabzon'a giden taraftar gibi davranıp, daha erkenden destek başlatmalı ve futbolculara takımın gerçek sahipleri belli edilip güven verilmeli...

Taraftarların eskileri, akil olanlar, toplaşın, efendice gidin Özlüce'ye, taraftarla bütün olunsun ve çareler aransın. Ama önce yönetim "Biz bu işi yapacağımızı sanmıştık, yapamadık" desin , güven oylaması için bir kongre yapılsın. Varsa daha iyisini yapacağını söyleyenler, projeleriyle gelsinler; bir de başkaları çökmesin takımın başına... Yeter artık!

Batalla oynarken bile orta sahadan şikayetçi oluyorduk. Yokken halimizi gördük Alanya'da.. Ciddi iş bu: adamın sözleşmesini derhal uzatın ve sağına soluna adam gibi 8 numaralar koyup güçlü bir orta saha oluşturun. Emir veriyor zannetmeyin haşa, ama herkesten akıllı olduğunuzu da düşünmeyin beyler... Fabrikadaki Satın Alma Müdürlüğü'ne benzemez Bursaspor'a oyuncu almak (!)

Neyse, ilkyardımcı olduk ligde... Varsa derdiniz arayın Bursaspor'u, gelip size 3 puanı kalp masajıyla versin, hayat öpücüğü de bizden hediye...

Saygılarımla...