Bu sezon Spor Toto Süper Lig'in en başarılı kalecileri arasında gösterilen Bursasporlu Harun Tekin, kalesini adeta gole kapattı.

Başarılı performansıyla geçen sezon Fenerbahçe'den Bursaspor'a transfer olan Mert Günok'u yedek kulübesine mahkum eden Harun, başarılı oyunu ve kurtarışlarıyla takımına önemli katkılar sağlıyor. 

Milli Takımlar Direktörü Fatih Terim'in aday kadro için vazgeçemediği isimlerin başında gelen başarılı file bekçisi, kurtardığı penaltılar ve net pozisyonlarla takımının zirve yarışında olmasında ciddi rol oynuyor.

4 maçtır kaleyi kapattı
Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu'nun ilk 11'de vazgeçemediği isim olan Harun, son 360 dakikadır kalesinde gole geçit vermedi. Bursaspor, son 4 maçtır yenilgi yüzü görmezken, 2 beraberlik ve 2 galibiyetlik performansta Harun'un payı büyük oldu.

Harun Tekin, son 4 maçtır gol yememesinin yanı sıra, geride kalan 10 haftada sadece 4 maçta meşin yuvarlağı kendi filelerinde gördü. Ligin ilk haftasında Bursaspor'un Adanaspor'u deplasmanda 2-1 yendiği maçta gol yiyen milli file bekçisi, ikinci hafta takımının yenildiği Medipol Başakşehir karşılaşmasında 2 gole engel olamadı.

Yine Bursaspor'un 3-1 kazandığı Kayserispor maçında gol yiyen Harun, deplasmandaki Gaziantepspor maçında ise filesinde 3 gol birden gördü.

Bursaspor'un sezon başından beri oynadığı maçlar ve skorları şöyle:

Hafta Rakip  Skor
 1. Hafta  Adanaspor-Bursaspor  1-2
 2. Hafta  Bursaspor-Medipol Başakşehir  0-2
 3. Hafta  Fenerbahçe-Bursaspor  0-1
 4. Hafta  Bursaspor-Kayserispor  3-1
 5. Hafta  Bursaspor-Kasımpapaşa  1-0
 6. Hafta  Gaziantepspor-Bursaspor  3-2
 7. Hafta   Bursaspor-Osmanlıspor  0-0
 8. Hafta   Aytemiz Alanyaspor-Bursaspor  0-2
 9. Hafta   Bursaspor-Atiker Konyaspor  2-0
 10. Hafta   Kardemir Karabükspor-Bursaspor
Editör: Haber Merkezi