Bursaspor'daki unutulmaz yıllarından Fenerbahçe macerasına, lider Eyüpspor'un şampiyonluk inancından Mor ve Ötesi'nden Harun Tekin'le olan isim benzerliğine kadar birçok konuya değinen başarılı eldiven, samimi açıklamalarda bulundu.

Harun Tekin "Bursaspor'un yeri bende her zaman ayrı. 8 sene futbol oynadım ve belli bir yerlere gelmemde büyük rol oynamıştır. Güzel yıllar geçirdim iyisiyle, kötüsüyle. Tabi ki de Bursaspor'un bu durumda olmasına üzülüyorum. Bu liglerde olmayı hak etmiyor. Ama bazı yanlış şeyler de oldu bu duruma gelmesinde. Dediğiniz gibi altyapıdan çok fazla oyuncu çıkıyor. Ama belli bir süreden sonra, ikinci lige kadar düştükten sonra oyuncular da oynuyor ama belirli hedefleri oluyor. Onlar da doğal olarak ayrılmak istiyor. Bursaspor camiası da biraz şeydir, taraftarı da Vakıfköy'e çok önem verdiği için oyuncular bu şekilde ayrıldığı zaman bazı sıkıntılar çıkıyor. Oyuncular da kendilerini düşünerek profesyonel olarak bu şekilde ayrılıklara gidiyorlar. Daha da oyuncu çıkar ama nereye kadar çıkar bilmiyorum. Bu süreçte inşallah daha iyi durumlara gelirler. Temennim o." dedi.

Bursaspor'un yaşadığı problemler Türk futbolunun sorunlarının bir yansıması mı?

Sonuç olarak baktığımızda koskoca bir camia, şampiyon olmuş bir camia 2. Lig'e kadar düşünüyorsa tabi ki de bunun en büyük sebeplerinden bir tanesi yönetimseldir. Bu kadar borç, bu kadar para harcıyorsunuz ve 2. Lig'e kadar düşüyorsunuz. Böyle düşünüyorum ben. Tabi ki oynayan oyuncular da belli bir mücadele ediyor, düşüyorsunuz ama baktığınız zaman 2. Lig'e kadar yanlışın nerede olduğu bellidir.

Kulüpler zor durumdayken başka takıma transfer olan oyuncular genelde eleştiriliyor ve 'hain' ilan ediliyor. Sence oyuncular da taraftarlar gibi duygusal davranıp takımlarında mı kalmalı yoksa profesyonel düşünüp teklifleri değerlendirmeli mi?

Altyapıdan çıkan oyuncular için, ben de uzun süre orada oynadım ama belirli bir para kazandırarak ayrılmak durumunda kaldı. Fenerbahçe belirli bir para ödedi ve ben de transfer oldum. Bunlar işin doğasında var. Ben 8 sene oynamıştım ve belirli şeyleri tamamlamıştım orada. Uzun bir süre oynadım, kaptanlık yaptım. Belli bir para da kazandırdım. Ben içim rahat bir şekilde ayrıldım ama tabi ki de başka türlü olduğu zaman oyuncu da kendini düşünmek zorunda. Onlar için de bir şey diyemem ama taraftarlar da üzülüyor bu konuda. Özellikle Bursaspor camiası ve taraftarı bu konuda biraz hassastır. Oyuncu da kendini profesyonel olarak kendi şeyine bakmak zorunda.

Editör: Haber Merkezi