Hamza Hamzaoğlu İleri ki süreçte Şampiyonluk hedefi var mı? sorununa, "Tabi ki var. Yani Bursaspor’un hedefi bunun altına düşemez. Siz çıtayı getirmişsiniz şampiyonluk noktasına koymuşsunuz. Artık bizim hedefimiz bundan daha iyisini yapmaktır. Ama gerçekçi davranmak çok önemli doğru zaman da doğru işleri yapmak çok önemli . Bizde yönetimimizle beraber, Ali Ay Başkanımızla beraber doğru adımları attığımızı düşünüyorum.

Yani bu yönetim kurulu ve Ali Ay başkan onlar kendi alanlarında inanılmaz derecede çalışıyorlar. Biz sahada çalışıyoruz ama onlar da şuan yukarıda ya da aşağıda esas işin döndüğü yerde, kulübün mali yapısını düzeltmeye, kaynak attırmaya ve kaynaklarını geliştirmeye çalışıyorlar. Belki bizden daha çok mesai harcıyorlar. O yüzden büyük bir şans Bursaspor için bizimde tabi bizi destekleyen tamamlayan en önemli unsurlarımızdan olan taraftarımıza beklentimiz bu sabrı göstermeleri ve bu desteği sürdürmeleri.

Çünkü biz teknik anlamda gerekli eksiklikleri tamamlayıp, takviyelerimizi yapıp, takımımızı belli bir noktaya taşıyıp, o hedeflere ulaşmaya çalışırken yönetim kurulumuzda kulübün asıl önemli olan mali yapısını düzeltmekle uğraşıyor ve desteklenmeye ihtiyacımız var. Yani bunu oyuncularımızın ve burada kulübü daha iyi noktalara taşıyan bütün çalışanlarımızın ihtiyacı var buna" dedi.

Yeşil Bursa A.Ş
Hamza hoca Bursaspor Pilot takımı Yeşil Bursa A.Ş. hakkında sorulan "Bir üst ligde olsa çok daha farklı olmaz mı" sorusuna ise "Ben de istiyorum ama hemen olacak işler değil bunlar. Yani kulüplerin çok uzun soluklu planlar yapması lazım. Tabi kısa süreli planlar, hedefler olacak ama, uzun süreli planlarda olmazsa olmazın başında. Yeşil Bursa'yı bir iki sene içinde veya bir kaç sene içinde bir üst lige taşıyabilirsek o zaman bize daha faydalı bir hale getirebiliriz. U21’de zamanı doldurmuş oyuncular A takıma çıkamayan bir kaç sene sonra çıkabilecek potansiyele sahip oyuncuları orada oynatıp, gelişimlerini orada tamamladıktan sonra tekrar Bursaspor'a dahil etmek bizim için çok çok önemli.

Çünkü bunlar bizim dışarıdan büyük paralar verip, oyuncu almamızdansa kendi içimizden yetişmiş Bursaspor kültürünü bilen, Bursaspor sevgisini yüreğinde taşıyan oyunculardan kurulu bir hale gelmemiz açısından da çok önemli. O zaman dışarıdan şansımız olacak almaya mali anlamda da çok önemli bir katkı sağlamış olacak hem de aidiyet duygusu daha da fazla taşıyacak. O yüzden Yeşil Bursa'nın üst liglerde olması çok çok önemli bizim için.

Transfer döneminde eğer ben alt yapıdan oyuncu alacaksam benim ilk bakacağım yer Yeşil Bursa olacak. Yeşil Bursa'dan öncelikle alabileceğim oyuncuları alacağım sonra U21 takımımız tabi ki bakıyorum buraya da belki sezon içinde kupa maçlarında rotasyonu tamamlasınlar diye oradan aldığımız bir kaç oyuncumuz oluyor zamanla zaten. Oyuncular o yüzden gitmek istemiyorlar yani sezonda belki bir iki maç A takım kadrosuna gireriz diye ama bu doğru değil orada gelişimleri daha önemli benim için. Dolayısıyla önce ben Yeşil Bursa'ya bakacağım transfer dönemlerinde."

 
Editör: Haber Merkezi