Çarşamba Vegabet günü Mersin İdman Yurdu ile sezonun son karşılaşmasına çıkacak olan Bursaspor'da Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu ilk olarak Torku Konyaspor karşılaşmasını değerlendirirken, "Konyaspor karşısında iyi pozisyonlar bulduk. Ancak bunları değerlendiremedik. Kazanmak istediğimiz maçı beraberlikle bitirdik. Şimdi sezonun son maçını Mersin ile oynayacağız. Onlarda oynamayan oyuncularla bu maça çıkacaktır" dedi.

Göreve geldikleri günden bugüne kadar olan ortamı değerlendiren Hamza Hamzaoğlu şunları söyledi: "Buraya geldiğimizde durum iyi değildi. Kadro kalitesi olmasına karşın iyi sonuçlar alınamamıştı. Puan sıralamasında da iyi konumda değildik. İyi başlangıç yaptık.  5-6 maç kalana kadar Avrupa’ya gidebilme şansını kovaladık. Sakatlıklar ortaya çıkana kadar. Kazanabileceğimiz maçlarda alınan yenilgiler sonrasında hedeften uzaklaştık. Bu da bizim iyi bir tecrübe kazanmamıza neden oldu."

Tecrübelilerle Gençler Kaynaşacak
"Takımımızda tecrübeli oyuncular olacak, gençlerimizde. Biz hep birlikte daha iyi hedef bulacağız. Şimdi herkes, bu takımın içinde bulunduğu mali tabloyu bilmeli. Mali yapıyı zorlamayacak oyuncu takviyeler olacak. Kadromuzda yer alan deneyimli isimlerle, gençleri harmanlayıp sahada iyi sonuçlar almak için gayret içerisinde olacağız. Taraftarlarımızın yeni sezonda daha fazla desteğine ihtiyacımız var."

Futbolcularımıza Moral Vermeliyiz
"Torku Konyaspor karşılaşmasında Bekir’i oynatmak istedim. Ancak o taraftarın tepkisi nedeniyle oynamak istemedi. Benim taraftarlarımızdan en büyük ricam, çok kötü oynasalar daha oyunculara sahip çıkmak, onların yaptıkları hataları azaltmaları için desteklemek, moral vermek lazım. Birlikte inanıp yürürsek, her hedefe takım olarak ulaşırız."

Görüşmeler Var
Basın mensuplarının yeni sezonla ilgili sorularını cevaplandıran Hamzaoğlu, "Yeni sezon için elbette görüşmelerimiz var. Ancak somut bir şey yok. Sanıyorum Mersin maçından görüşmelerimiz hayata geçecek. Fatih Terim hocam ile görüşmelerimiz oluyor. Futbolcular hakkında bilgi alışverişimiz oluyor. Onlar en doğru kararı vereceklerdir. Avrupa Şampiyonasında bizleri gururlandıracak sonuçlar alacaklarını da düşünüyorum" diye cevapladı.

Avrupa Şampiyonasında birkaç maç izlemek istediğini belirten Hamzaoğlu, "Çok yoruldum. Kısa bir tatilin ardından Avrupa Şampiyonasında bazı maçları izlemek için program yapacağım" dedi. Genç oyuncularla ilgili yöneltilen soruya ise Hamzaoğlu, "Genç oyuncuları oynatmak için acele etmemek lazım. Elbette kadromuzda gençler olacaktır. Zamanını bulup onları oynatmak lazım. Erken oynatırsak kaybedebiliriz. Amacımız onları takıma sağlıklı olarak kazandırmak. Takımda gençler kadar yaşlı, deneyimli oyunculara da ihtiyaç var. Tecrübeliler, gençleri kaynaştırıp, iyi karma oluşturursak, takımın verimini de arttırırız" diyerek konuşmasını noktaladı.
Editör: Haber Merkezi