Hakem hatalarından Sercan Yıldırım’a, Del Valle’den Joshua John’a ve Kubilay Kanasızkuş’tan takımın bu sezon ki hedeflerine katar tüm sorulara açıklık getiren başarılı teknik adam Tertemiz Şampiyon’u değerlendirdi.

-Bursaspor 3-2 Antep deplasmanında mağlup oldu ve hakemin vermiş olduğu hatalı karar sonucu ikinci yarıda Bursaspor 45 dakikayı 1 kişi eksik oynadı.
 
Evet, son üç maçımızı hep 10 kişi ile tamamlamak zorunda kalıyoruz ama ben tabi yine hakemleride çok fazla eleştirmek, çok kızmak istemiyorum çünkü orada Tolga Özkalfa’nın pozisyonu görmediğini ama onun üstüne doğru gelen Gaziantepsporlu oyuncuların uzaktan pozisyonu seyreden 4. Hakemin etkisinde kaldığını düşünüyorum onunda bu kararı verdiğini düşünüyorum.

-60 metrelik bir mesafe vardı.
Evet. Bende yedek kulübe ve 4. Hakem ile yan yanaydım bende çok net göremedim pozisyonu direkten ele çarptı gibi gördüm. Benim itirazım onayı direkten gelen topa ne yapsın elini çekecek hali yok. Çarpma diye ben itiraz ettim ama onlar sanki direk el ile müdahale ettiğini düşündüler. Tolga Özkalfa’da görmediği için pozisyonu atlamayın diye o kararı verdi.
 
-Harun tekin penaltıyı çıkardı belki ama 10 kişi kalmamız ister istemez oyun kurgusunu da değiştirdi. 
Aşağı yukarı 2-3 haftadır hep 10 kişi ile mücadele ediyoruz kolay bir şey değil bu,  bir 45 dakikayı da 10 kişi tamamlamak zordu. Yinede oyuncularla son ana kadar 3-2’yi de yakaladık, 3. Gölü yemesek belki bizde 3-2 öne geçecek pozisyonu yakalayabilirdik. Yine de iyi mücadele etti oyuncularım tebrik ediyorum en azından vazgeçmemeleri teslim olmamaları ve durumu eksik de kalsak lehimize çevirmek için mücadele etmeleri benim için çok önemli.
 
-Tabi şu anda birazda işler yolunda gittiği için Antep maçından sonra da, “Aslında konuşulacak çok şey var ama söylemek istemiyorum” diye bir açıklama yapmıştınız. 
Şimdi o pozisyon ile ilgili kaybettiğimiz şeyleri ben hep bunu söylüyorum maçı kazanacağımız takdirde nerelere geleceğimiz bir düşünülürse 2. durumda olacaktık. Aşağıdan kopmuş olacaktık. 3 puan daha yukarıya çıkmış olacaktık ve şu anda farklı bir hava da farklı bir atmosfer de oyuncularımızın kendine olan güveni taraftarın takıma olan güveni açısından bakarsak çok şey kaybettirdi bize bu hata. Ama biz buna takılıp kalmamalıyız onu unutup yine oyunumuza devam etmeliyiz biz iyi bir takımız. İyi oyunculardan kurulu bir takımız ve en önemlisi bir takımız şu anda onun için orda takılıp kalmadan, önümüzde Osmanlı spor maçı var iyi bir Şekilde o maça hazırlanıp inşallah kayıplarımızı oralarda telafi ederek yolumuza devam etmek istiyoruz.
 
-Bir kural değişikliği var tam olarak onaylanmadı ama penaltı olursa kırmızı kart gösterilmeyecek, şu anda gündemde ama bir türlü uygulanmadı. 
Aslında sarı kartta verebilirdi ama kasıtlı çıkardığını düşününce görmediği pozisyonu hakem, görmediği için de etkide kaldı çevresel olarak diğer Gaziantep sporlu oyuncuların ve 4. Hakemin etkisinde kalarak böyle bir karar verdi sanki kasıtlı çıkarmış gibi düşündü öyle düşününce de mecburen kırmızı kart göstermek zorunda.
 
-Art niyetli demek istemiyorum ama bir de yayıncı kuruluşta erdem’in yapmış olduğu bir program var orada en kötü hakem bana göre Tolga Özkalfa demişti acaba Erdem’e sinirlenmiş olabilir mi? 
Sanmıyorum, maçın içinde o durumu da o pozisyon da bir hakemin düşünebileceğini sanmıyorum o zaman planlı ve hesaplı çıkması lazım maça orada erdem i görmüş olması lazım o anda pozisyonu süzerken kimin olduğunu çok dikkat edemez hakem.
 
-Bir de transferleri konuşalım, bu sezon yapılan transferlerde Bursaspor maddi yönden içine kapandı diyebiliriz herhalde. Bursaspor Kulübü Başkanı Ali Ay bu anlamda bütün çalışmaları yapıyor kulübün düzlüğe çıkması için elinden gelen gayreti çabayı gösteriyor keza 2. Başkan Ali Ademoğlu’da aynı şekilde. Fakat transfer politikası biraz değişti genel olarak transferleri nasıl değerlendiriyorsunuz yani istediğiniz transferler takıma kazandırıldı mı? 
Biz hiç bir transferimiz ne tek başına alır ne de tek başıma yönetim yapmadık. Hepsi bizim istediğimiz oyuncular ama yönetim iler beraber oturup planımızı önümüze koyduk ve buna göre yaptığımız transferler ve takımada uyum sağlayacak oyuncuları transfer etik ve bu güne kadar doğru transferler yapmışız. Çünkü oyuncuların birbirleri ile uyumu birbirlerini tamamlamaları burada bir aile ortamının oluşması açısından doğru transferler yapmışız. Sadece 2. Hafta bizi biraz bu düşünceden uzaklaştırır gibi oldu ama ben inanıyorum ilerleyen haftalarda bunu herkes iştirak edecek ve bu oyuncularımızın hepsinin bu takıma olan katkılarını da zaman içinde göreceğiz. Çünkü sadece bir 11 ile sahaya çıkıp sezon sonuna kadar aynı 11 ile hiçbir takım götüremez dolayısıyla biz burada 29 kişiyiz şu anda antrenman kadromuz ve sakatlarımızla beraber bu 29 kişi sezon sonuna kadar bu maratonda hepsi yeri ve zamanı geldiğinde bu takım için terlerini akıtacak mücadelesini verecek ve bu takımın başarılarına da katkı sağlayacak. Transferlerin hepsinden çok memnunum, kalan oyuncularımdan memnunum takımımdan memnunum açıkçası.

-Bursaspor un alt yapısında yetişen önemli bir isimdi Serdar Aziz milli oyuncu. Takımdan gönderildi Galatasaray a transfer oldu ve 3 oyuncu Bursaspor’a geldi. Bilal Kısa, Furkan Özçal ve yine Bursaspor’un alt yapısından yetişen Sercan Yıldırım. En son kendi evimizde oynadığımız Kasımpaşa maçının ardından basın toplantısında Sercan Yıldırım’a kızgın olduğunuzu belirtmiştiniz. Daha fazla mücadele etmesini bekliyorsunuz ister istemez. O maçta forvet Kubilay’dı onun yerine dahil olmuştu Sercan oyuna. Her halde Kubilay Kanatsızkuş’un şuanda yaptığı en iyi şey çok iyi koşması ve pres yapması. 
Şimdi Kubilay’ın şu dönemde yapması gereken de bu. Her pozisyonu kovalaması ve açlardan yorgun bir şekilde çıkması gerekir. Bunu yaparsa ancak kapasitesini geliştirebilir bunu yaparsa ancak yarın öbür gün üst düzey maçlarda mücadele edecek güce kavuşabilir. Dolayısıyla bugünlerde Kubilay’dan çok fazla gol falan beklediğim yok. Yani Kubilay kendini geliştirsin istiyorum. Şuan da 19 yaşında ve önü çok açık, önümüzdeki yıllarda çok uzun süreceğini sanmıyorum ben önümüzdeki yıllarda Türk Milli Takımında değişilmez forveti haline geleceğine inanıyorum. Ama alması gereken çok yol var asla ve asla Kubilay’ı hemen yukarılara çıkarmak gibi bir düşüncemiz olmasın, aksine onu koruyalım ve onun daha çok çalışması gerektiğini vurguluyoruz. Çalışmasıda gerekiyor zaten. O yüzden de ona oldukça fazla süre vermeye çalışıyorum. Yani kendisini geliştirmesi açısından süre vermeye çalışıyorum. Şuanda Kubilay sahada benim istediklerimi yerine getiriyor. Gol atmasada çok önemli değil benim için.

-Sercan Yıldırım genelde ikinci yarıda oyuna dahil oluyor şans veriyorsunuz hocam ama şuanda Bursaspor’un iki kanat oyuncusu Del Valle ve Joshua John düşük miktarda paralar ödenerek takıma kazandırılan oyuncular. Yerinde transferler diyebilir miyiz? 
Evet, çok uygun iki transfer. Del Valle kiralık zaten. Maliyetli oyuncular değil bunlar geçtiğimiz yıllara bakarsak eğer. Ama oyuncuları da aslında çok fazla paralarıyla değerlendirmek doğru değil. Biz şuanda ikisinden de biraz zamana ihtiyaçları olduklarını görüyoruz. İkisinden de bundan sonra ki haftalarda çok daha iyi verim alacağımız biliyoruz. Çünkü yeni geldiler yeni bir ortam yeni bir takım, uyum sağlayacaklar, arkadaşının özelliklerini çok iyi tanıyacak, arkadaşları onların özelliklerini çok iyi tanıyacak ve bu özellikleri nerde ne zaman nasıl bir şekilde en iyi kullanabilirizi öğrenecekler. Ondan sonra performansları artacak. Takıma daha çok katkı sağlamış olacaklar. Ama şuana kadar ben ikisinden de memnunum. Şuana kadar Del Valla’dan de Joshua John’dan da beklediğimiz performansı görüyoruz. Daha iyisini yapabilirler mi yapacaklar. Zaman içinde bunu da yapacaklar ama dediğim gibi bu bir zaman meselesi. Yani bir paçayı aldığınızda hemen koyduğunuzda makine da bile bir uyum süreci var alışıncaya kadar diğer parçalara zaman ister.
 
“Top kazanmayı beceremiyor” 
Sercan Yıldırım'a sitemim aslında tatlı bir sitemdi. (Gülerek) Sercan’ı çok seviyorum ben ve yeteneklerine de inanılmaz derecede inanıyorum. Fakat eksik taraflarını da görmemezlikten gelemem. Savunma yönü eksik top kazanmayı çok fazla beceremiyor ki artık bu zaman ki futbolda sadece hücum oyuncusu olarak orda beklemeniz size yeterli olmaz mutlaka savunmayı da yapmak zorundasınız. Bugün bu takımın en tecrübeli oyuncusu Batalla 18’e kadar gelip top çıkarıyorsa ve bunu bazı maçlarda üç dört defa yapıyorsa işte bu onun neden Batalla olduğunu gösteren en önemli örnektir. Ben Sercan’ın bu yönünü de geliştirmesi için onun konuşuyorum bu sitemimde o yüzden. Yani Sercan’dan memnun değilim derken aslında Sercan daha fazlasını yapması lazım daha fazlasını yapabilir bu yetenek onda var ve ben ona inanıyorum bu konuda diye söylüyorum. Ama ondan da memnunum çünkü en azından niyetinin çok iyi olduğunu biliyorum. Fakat bu yılların vermiş olduğu alışkanlık yani böyle bir alışkanlık edinmemiş bugüne kadar biz bunu kazandırmaya çalışıyoruz Sercan’a. Bunu da kazandığı taktirde yarın öbür gün inşallah oda Milli takıma faydalı olabilecek oyuncu haline gelebilecek.
 
-Sercan Yıldırım Bursaspor altyapısında yetişmiş ve şampiyonluk görmüş bir oyuncu. İster istemez taraftarda daha fazla bir beklentiye giriyor. 
Tabi ki hepimizin beklentileri fazla ben taraftara da burada anlayışla yaklaşıyorum ama bu maç esnasında bizim onlara tepki vermemizi gerektirmez.
Yani o gün kötü gününde olabilir, çok kötü bir performans sergileyebilir. Onun performansını arttırmak ona tepki vererek olmaz. Onun performansını ancak kenardan destek olarak bravo Sercan, hadi Sercan gibi yani örnek olarak veriyorum Sercan adına. Tabi diğer oyuncularımız içinde bu geçerli. Onu destekleyerek ancak ona katkı sağlayabilirsiniz. Onun dışında tabi ki bizler hocalarıyız onlara yanlışlarını söylemek zorunda olan insanlarız bizde görüyoruz zaten ve bunları da düzelteceğiz zaman içinde. Ama dediğim gibi ben oyuncularımın hepsinin niyetlerinden son derece memnunum. Hepside bu takım için sonuna kadar mücadele ediyor.
Editör: Haber Merkezi