Teknik direktör değişikliğinin ardından takımın başına geçen Hamza Hamzaoğlu, aldığı seri galibiyetlerle çıtayı yükselterek son haftalara kadar avrupa hedefini kovaladı. Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluk yaşayan 5 takımından biri olan Bursaspor, bu sezon umduğunu bulamadı.

Sezona teknik direktör Ertuğrul Sağlam yönetiminde başlayan yeşil-beyazlı takımda, işler iyi gitmeyince görev değişikliğine gidildi. Sağlam'ın istifası sonrası göreve kısa bir süreliğine yardımcısı Ersel Uzgur getirildi.

Deplasmanda Galatasaray karşısında alınan 3-0, iç sahadaki Osmanlıspor maçındaki 4-0'lık yenilgiler sonrası Uzgur dönemi de sona erdi ve Bursaspor Hamza Hamzaoğlu'na emanet edildi.

19 hafta sonunda topladığı 29 puanla ligi 11. sırada bitiren Hamza Hamzaoğlu, avrupa hedefine ulaşamamasına rağmen Ertuğrul Sağlam’ın performansını gölgede Deneme Bonusu bıraktı.

Sağlam ve Uzgur yönetimindeki 15 haftada 5 galibiyetle 15 puan toplayan yeşil-beyazlılar, Hamzaoğlu ile 19 haftada 8 galibiyet ve 5 beraberlikle 29 puana ulaşıp sezonu 44 puanla 11. sırada bitirdi.
Editör: Haber Merkezi