Oyun tarzı ve geçtiğimiz sezonu değerlendiren Hamzaoğlu, “Bursaspor’da çalışmak ayrı bir sorumluluk yüklüyor. Hedefleri olan bir kulüp. Geçen sezon, geldiğimizde 15 puanımız vardı. Daha iyi bir yerde bitirmek isterdik ama olmadı. Geçen sene oynadığımız futbol beni tatmin etmedi. Elimizdeki kadro buna izin vermedi. Defansif bir oyun oynadığımız maçlar oldu ama eldeki kadro nedeniyle oynamak zorunda kaldık. Bu sene kaybettiği maçlarda bile Bursaspor’a yakışan bir mücadele sahada vereceğiz” dedi.

Transferlerin hata riski az
"Aldığımız oyuncular benim istediğim oyunculardı. Deniz, Sinan ve Kubilay var forvet ihtiyacı olacağını zannetmiyorum. Bilal ve Batalla birlikte oynar iyi de oynar. Merter, Bilal ortada oynar. Batalla önlerinde. Takımımıza ne vereceğini bildiğimiz oyuncuları aldık. Hata riski daha az. Sane tatil döneminde hiç çalışmamış. Biraz zamana ihtiyacı var. Sane direk oyuncu değil alternatif bir oyuncu hazırlayacağız. Altyapımızda görev yapan herkese ayrıca teşekkür ediyorum. Önümüzdeki sezon kadromuzda 7 oyuncu, altyapıdan yetişen oyunculardan olacak. Ertuğrul bu sezon kiralanmayacak, göndermeyi düşünmüyorum. Dzsudzsak bizim oyun anlayışımıza uygun bir oyuncu değil. Ben olsam transfer etmezdim. Top rakipteyken 1 kişi eksik bırakıyor. Deniz’i alırken patlama yapacağını biliyordum. Daha önce onunla milli takımlarda beraber çalışmıştım. Bildiğim bir oyuncuydu. Jem futbol anlayışı iyi bir oyuncu. 17 yaşından beri takip ettiğim bir oyuncuydu. Bu sene düşünmedik. Menajerinden kaynaklandı. Bizde gençler oynasın oynasın deniyor ama oynayıp kötü oynadığında ilk vuran bizler oluyoruz. Bu Bursaspor’da yok şanslıyız. Altyapımızdan Bakambu gibi oyuncular çıkarmak beni daha çok mutlu eder. Sercan bu şehrin çocuğu. Buranın kıymetini en iyi bilenlerden biri. Bu sezon daha da iyi olacak. Batalla sessiz sakin, herkes tarafından sevilen saygı duyulan bir oyuncu. Gençler için örnek bir karakter. Mert ciddi bir fedakarlık yaptı. Kendisine teşekkür ediyorum. Serdar Kurtuluş’u sağ bek oynatmayı düşünüyoruz."

Transfer Gerekmiyor
“Kanatlarda Valle, Sercan, Emre var. Emre kadromuzda kalacak gibi görünüyor. El Kabir iyi bir oyuncu ama şuanda böyle bir ihtiyacımız görünmüyor. Ozan İpek’i düşünmüyorum. Köşe yazılarını genellikle okumuyorum rahat sallayabilirsiniz. Sivok beğendiğim bir oyuncu, kaybetmeyi sevmeyen bir yapısı var bu sezon daha iyi olacak. Dzsudzsak ve Necid yüksek ihtimalle gidecekler. Bu sezon borçlarımızı temizleyeceğiz. Maaşları zamanında ödeyelim. Transfer gerekmiyor. Denemeye aldığımız oyuncular için henüz karar vermedik. Değerlendireceğiz. Şimdilik transferi kapattık. Kamptan sonra ihtiyacımız olursa alabiliriz. İhtiyacım olmadan transfer yapmam ama şartları bize uygun gücümüze güç katacak bir oyuncu olursa düşünülebilir. Faty ve Jorquera takımımızda kalacak.

Hedef İlk 5
“Benim taraftarlarımızdan ricam, biraz sabırlı olsunlar. Bu sene ilk 5’i yakalamaya çalışacağız. Sezon içinde hedefler değişebilir daha iyisini de yapabiliriz. Bursaspor geldiğim en önemli kulüp. Avrupa’da ses getiren bir kulüp haline getirmeye çalışacağız. Taraftarlarımız bizi hiçbir deplasmanda yalnız bırakmadı teşekkür ediyorum. Kombine satılması için daha geçerli bir sebep olabilir mi. Genç oyuncularımızın özellikle arkalarında duran bir taraftara ihtiyacı var. Bursaspor için alacağız kombineleri. Timsah Arena’da zemin hala kötü. Zemin hala oturmamış inşallah kısa zamanda düzelir.

İdeal 11'im
Kalede Harun, Serdar, Sivok, Ertuğrul, Aziz, Merter, Bilal, Batalla, Del Valle, Sercan, Deniz.

Kaynak: Bursasporum.com
Editör: Haber Merkezi