Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu panelde yaptığı konuşmasında sporun ve futbolun kentin tanıtımına, ekonomisine çok büyük katkılar yaptığının altını çizdi.

Öncelikle böyle bir geçmişe sahip şehirde görev yapıyor olmaktan son derece mutluyum. Dışarıdan baktığımızda Bursa kentini kanıtlamış ve yavaş yavaş Türkiye dışına açılmış. Bu kenttin en büyük markası Bursaspor. Bizler yaşadığımız için bunu çok net görüyoruz. Spor bugün dünyada reklam değeri en yüksek olgu. Daha önce çalıştığım kulüplerde birçok marka sponsor oluyordu. O firmaların sahipleri ile konuştuğumuzda “Sponsor olmadan önce tanınırlığımız %51’di, futbola girdikten sonra %97’ye çıktı. Bursaspor’a özellikle Bursalıların sahip çıkması gerekir. Akhisar ile anlaştığımızda beni bir çok kişi aradı. Ne işin var orada diye beni aradılar. Bugün size sorsam Akhisar’ın ismini duymayan var mı diye sorsam birçok kişi bilir. Akhisar Türkiye’nin en çok zeytin üretilen yerlerinden birisi olduğunu bilmeyebilirsiniz. Vizyonumuzu biraz daha geniş tutmalıyız. Bugün Bursaspor’un Türkiye’ye kendini ispatlamaya ihtiyacı yok. Bursaspor sadece Bursalıların tuttuğu bir takım olarak kalırsa bence doğru olmaz. Bugün Bursaspor’u diğer kentlerde tutan Bursasporlular olursa ve yurt dışında Bursaspor taraftarı oluşturabilirsek o zaman layık olduğumuz yere gelmeliyiz. Tabii oralara gelmek için önce Bursa’da Bursaspor’a sahip çıkmak gerekiyor. Bursaspor’un elde edeceği başarılar dolaylı yoldan hepimize katkı sağlayacak. Akhisar’ın Süper Lige çıktıktan sonra ekonomik anlamda şehre girdisine bakılırsa en az %50 artmıştır. Sporun ve futbolun gerçekten çok önemli katkılarını kentler ve o kentlerde yaşayan insanlar görmektedir.

BURSASPOR’UN HEDEFSİZ OLMASI MÜMKÜN DEĞİL
Panele katılan seyircilerden gelen “Bursaspor Avrupa’ya bu sene katılabilecek mi?” sorusuna Hamzaoğlu, “Bursaspor’un Avrupa’ya gitme hedefi var. Başkanımız ile bu konuları görüştük. Hedef koymak çok önemli. Bursaspor’un hedefsiz olması mümkün değil. Daha önceden de bu başarıları Bursaspor yakaladı. Bu potansiyel var. Bu sene Avrupa kupasına gidebilmek bizim için çok önemli. Ama bunun yanından kendi bünyemizden oluşturduğumuz oyuncuları yetiştirebilmek, takım olabilmek, şehir dinamikleri ve taraftarlarımızı bir araya toplayabilmek, kulübün mali yapısını daha iyi konuma getirmek de hedeftir. Bize düşen tarafı sportif başarı. Bu sene bir geçiş süreci olarak görüyoruz ama hedeften uzak kalacağız anlamına da gelmesin. Çok daha kısa sürede inşallah sezon bittiğinde Avrupa Kupası’na katılan bir kulüp oluruz. Bunun sözünü bugünden vermek mümkün değil ama tüm çabamızı bu başarıları yakalamak için harcayacağımızın sözünü verebilirim” dedi.  

BURSASPOR’UN EN ÖNEMLİ DEĞERİ ALTYAPISI
Bursaspor’un en önemli değerinin altyapısı olduğunu vurgulayan Hamzaoğlu, “Altyapımız hem sportif başarıyı yakalıyor hem de A takıma en çok futbolcu çıkartan kulüp konumunda. Bunu çok iyi değerlendirmek lazım. Dışarıdan transfer için çok paralar harcanıyor. Altyapıdan çıkan oyuncunun aidiyet duygusu çok fazla oluyor. Dışarıdan gelen isimler genelde zamanı doldurup, para kazanma yönüne bakıyorlar. Bu aidiyet duygusu çok önemli. Bursa halkı zaten bu duyguyla yaşıyor. Yoksa takımına bu kadar sahip çıkan başka bir şehir yok. Takımına sahiplenen bir şehir varsa o şehri benimsemiş futbolculardan oluşan bir takım olmanız lazım. Gençlerimizin olgunlaşmasını sabırla beklemek, onları en doğru zamanda formayı giymelerini sağlamak gerekiyor. Altyapı antrenörlerimiz çok iyi çalışıyorlar. Bize bu sene 5-6 arkadaşı kazandırdılar onlara teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi