Bu sezon Medipol Başakşehir maçında alınan 2-0’lık mağlübiyetten sonra taraftarın verdiği tepki sonrası Bursaspor’da sular durulmuyor. “Süper Futbol” programına telefonla bağlanan Bursaspor teknik patronu Hamza Hamzaoğlu, net ifadeler kullanarak takımın son durumunu ve transfer sürecinde yaşanan mali krizi paylaştı. Ayrıca İsmail Konuk, Merter Yüce ve Bilal Kısa üçlüsünden memnun olduğunu söyleyen başarılı teknik adam, Ertuğrul Ersoy’un gelişiminden son derece memnun olduğunu vurguladı. Taraftarların biraz daha sabırlı olmasını belirten Hamzaoğlu, “Taraftarımızın desteğiyle inşallah belirlediğimiz hedefi gerçekleştireceğiz” dedi.

Bir bardak suda fırtınalar koparmayalım
Oyuncularımın performansından memnunum. Bilal şuan tam anlamıyla hazır değil maç kondisyonu gerekiyor. Merter ve İsmail elinden geleni yaptılar ve mücadele ettiler. Ben tüm oyuncularımı hatalarıyla beraber kabul ediyorum. Biz bir maç kaybetmişizdir. Ama biz daha çok maçları kazanacak güçteyiz. Yani ikinci haftada kaybettiğimiz bir maçtan sonra bir bardak suda fırtınalar koparmaya hiç gerek olduğunu düşünmüyorum. Tabi ben taraftarlarımıza kızmıyorum. Üzülüyorum sadece oyuncularıma bu şekilde tepki gösterdikleri için. Ama ben inanıyorum ki bu oyuncular gün geldiğinde kendilerini alkışlatıcaklardır.

Ertuğrul Ersoy’un gelişiminden memnunum
Ertuğrul genç bir oyuncu bunu bir kere göz ardı etmeyeceğiz. Bu çocuklar hata yapa yapa öğrenecekler bu işi hata yapa yapa gelişecekler. Ben Ertuğrul’un gelişiminden son derece memnunum iyi gidiyor. Tabi Sivok iyileştiği zaman belki Sivok oynayacak. Ama şuan Sivok sakat Şamil sakat. Ben bu durumda Ertuğrul’a bu şansı vermezsem ne zaman vereceğim ne zaman gelişimine katkı sağlayacağım. Elinden geldiğince sahada herşeyini ortaya koyuyor. Ama şunu belirtmek istiyorum futbol hata oyunu.

Bakkaldan diploma almadık
Kupaları almak benim için çok önemli değil. Biz bakkaldan diploma alıpta gelmedik bu takımın başına. Benim üzüldüğüm şey hiçbir zaman saygı duymuyoruz. Ne hakame saygı duyuyoruz, ne futbolcuya saygı duyuyoruz, ne yönetime saygı duyuyoruz, ne antrenöre saygı duyuyoruz. Yani bu değerleri kaybettik, ben buna üzülüyorum. Hiçbir zaman demiyoruz ya bu adam bu kadar olaydan sonra gelmiş bu takımın başına vardır bir bildiği, belki başka bir şey düşünüyordur demek yok. Herkes kendi fikrinin ispatı peşinde. Kabul ediyorum herkesin bir fikri var ve doğruda olabilir.

Kötü gündede destek olun
Başladığımızdan beri hep söylüyoruz. Yönetimimizde bizde çok açığız. Herhalde bunu herkes çok iyi anlamıştır diye düşünüyorum. Şuanda yapmaya çalıştığımız işide açık açık söylüyoruz. Kulübün durumunu söylüyoruz. Takımın durumunu söylüyoruz. Bize zaman lazım diyoruz. Gelecekle ilgili yapılanmalarımızı hayata geçirmeye çalışıyoruz. Bu arada yarışmaya çalışıyoruz, Bursaspor’un hedeflerinide unutmuyoruz. Onlarıda kovalamaya çalışıyoruz. Bizim her zaman maç kazanma şansımız yok kötü günlerde bize destek olun. Çünkü bizim bu desteğe zor zamanda ihtiyacımız var. İyi olduğumuzda herkes birbirine destek olur zaten, o zamanda benim desteğe ihtiyacım olmaz.

Bazen herkes iyi oynamayabilir
Bilal bir hata yaptığı zaman ıslıklamak yerine yaptığı iyi bir hareketten sonra taraftarımız alkış yapsa belki bir sonraki pozisyon daha iyi olacak. Her ne kadar tecrübeli olursa olsun yani futbolcu o sahada taraftarı için mücadele ediyor. İzleyen insanlara güzel şeyler sunmak için mücadele ediyor. Bu takım oyunu. Bazen takımınızda herkes iyi oynamayabilir. Bazıları kötü günündedir ve kötü oynar. Takım arkadaşları onu taşımaya çalışır, taraftar ona destek olur.

İleride top tutamıyoruz
Orta sahada verdiğimiz açıkların sebebi önde top tutamayaşımız. Bunu hiç kimse konuşmuyor ama. Anlatabildim mi bu kollektif bir oyun ama bununda sorumlusu benim.

Vazgeçtiğimiz oyuncular oldu
Tabi rakamlar yüksek olduğu için vazgeçtiğimiz oyuncular oldu. Ama şuanda kurduğumuz kadro bizim istediğimiz bir kadro. Ve bu sene için bizi hedeflerimize taşıyacağına inandığımız bir kadro. Biz bunuda başaracağız. Çalışıyoruz, üzerimize düşeni yapıyoruz. Allah’ın izniyle biz bunu başaracağız. Ve bunu taraftarımızla birlikte başaracağız. Yarın öbür gün inşallah bunlarıda hep birlikte göreceğiz.

Fenerbahçe galibiyeti sürpriz olmasın
İyi bir performanla iyi bir oyunla ordan iyi bir sonuçla dönemeye çalışacağız. Ama iyi bir mücadele olacağını söyleyebiliriz. Bu tarz maçlardan önce sonucunu söylemek mümkün değil. Fakat iyi bir sonuçla dönersek sürpriz olmasın.
Editör: Haber Merkezi