Sıcak Yuva Vakfının, Florya Sosyal Tesisleri'ndeki iftarına Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ve Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal da katıldı.

İftarda konuşan Bakan Kılıç, EURO 2016 çeyrek finalinde bu akşam oynanan Polonya-Portekiz maçında, Atatürk Havalimanı'ndan gerçekleştirilen terör saldırısında hayatını kaybedenler için saygı duruşu ve alkışlı protesto yapılmasına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Avrupa Futbol Şampiyonası'nda devam eden maçlar var. Dün bu konuyu dile getirmiştim. Teröre karşı dostlarımızdan beklediğimiz bazı jestler vardı. Çünkü biz Türkiye olarak dünyanın neresinde bir terör saldırısı olduysa bunun karşısında durduk. Biz de dostlarımızdan, müttefiklerimizden aynısını bekliyorduk. Bu akşam Fransa'da oynanan karşılaşma öncesinde Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısında vefat edenler için bir saygı duruşu gerçekleştirildi. Biz bunu talep etmek zorunda değiliz. Eğer teröre karşı mücadele ediyorsak, bir davet olmadan herkesin teröre karşı duruşunu otaya koyması gerekiyor." 

Kılıç ayrıca, vakfın çalışmalarını bakanlık olarak sürekli desteklediklerini ve desteklemeye devam edeceklerini dile getirdi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya da Atatürk Havalimanı'nın önünde gerçekleştirilen terör saldırısını nefretle kınadığını ifade ederek, "Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Terör, insanlığın düşmanıdır. Hiçbir zaman emellerine ulaşamayacaktır. Türkiye, her zaman birlik içinde teröre karşı duracaktır." dedi.

Bakan Kaya, "Ülke olarak gönlümüzü Suriyeli kardeşlerimize açtık. Biz kardeşlerimizi asla mülteci olarak görmedik, onlar bizim kardeşlerimizdir. Çocuklar için her türlü imkanımızı seferber ettik. Sayın Cumhurbaşkanımızın gayretiyle bugüne kadar binlerce çocuk huzurlu ortama, sıcak yuvalara kavuştu." ifadelerini kullandı.
 
İftarda Suriyeli çocuklardan oluşan grup ilahiler söyledi. Bakanlar Kılıç ve Kaya'ya birer plaket verildi.
Editör: Haber Merkezi