35 bin 630 kişilik Gaziantep Arena'da son rötuşlar yapılırken stadın zemininde kışın özellikle futbolun daha iyi oynanabilmesi için hem alttan ısıtma sistemi hem de direnen sistem mevcut. 55 locanın bulunduğu Arena'da koltukların takılma işlemi tamamlandı. 

Stadın bir diğer özelliği ise tribünlerin saha zeminine yakın olması. Son teknolojik sistemle donatılan stada maça gelen taraftarlar da kışın üşümeyecek.

Bilindiği gibi Bursaspor geçen sezonda Vodafone Arena'nın açılış maçında Beşiktaş'la karşılaşmıştı. Gaziantep Arena, bu sezonun  6. haftasında oynanacak Gaziantepspor-Bursaspor maçına yetiştirilmeye çalışılıyor.

Gaziantepspor As Başkanı Bülent Konca, Gaziantep Arena için son hazırlıkların yapıldığını belirterek, kırmızı-siyahlı taraftarlara çağrıda bulundu.

Konca, Müteahhit firmanın statta maç oynanma aşamasına gelindiği yönünde geçici kabul belgesini TOKİ'ye gönderdiğini ve kendilerinin de TFF'ye Bursaspor maçını Gaziantep Arena'da oynamak için başvuruda bulunduklarını ifade etti.

Konca "Bursaspor maçını yeni statta oynamak istediğimizi TFF'ye yazılı bir şekilde bildirdik. Gelip inceleme yapacaklar. Eğer onay verilirse Bursaspor maçında Kamil Ocak'a veda edeceğiz" dedi.

Editör: Haber Merkezi