Tribünler kardeş takım Ankaragücü’nün de gelmesiyle şölen yerine döndü. 6. dakikada yapılan Ankaragücü ve 16. dakikada yapılan Bursaspor tezahüratlarıyla futbolun birleştirici ve güzel yanlarına şahit olduk. Kardeş kulüpler aynı tribünde maç izlenebileceğini, hep bir ağızdan tezahürat yapılabileceğini tüm Türkiye’ye gösterdi. 

Umut MERAŞ attığı gol sonrası yaptığı sevinç gösterisinde adeta galibiyet pozu verdi. Bunlar özlediğimiz, bunlar beklediğimiz, bunlar çoğalması gereken güzel hareketler.  
    
Kimyamızı Bozuyor

Bursaspor’un sekiz maçta toplam altı golü var sebebiyle iptal edildi. VAR sistemi Bursaspor kadar başka hangi kulüpte oyuna böylesine doğrudan etki etmiştir? Biz teknolojiye, yeniliğe veya adaletli futbola mı itiraz ediyoruz? Elbette hayır. Bir sistemin teoride mükemmel olması kadar uygulamada da bir o kadar başarılı olması gerekir. Kâğıt üzerinde her şey çok güzelken uygulamada ortaya çıkan bu aksaklıklar nedendir? 

VAR odası futbola adalet getirmekten ziyade futbolu arkadan yöneten gizli bir el hâlini almaya başlıyor. Bu camiada kimse hakkı olmayan bir puanı dahi istemez, penaltı olmayan pozisyona çıkıp penaltı diye itiraz etmez. Yenersek, yenilirsek de şerefimizle, onurumuzla, namusumuzla… 

Ne var ki sistem sebebiyle iptal edilen her golden sonra kimyamız bozuluyor ve takım oyundan düşüyor. Futbolcular da ister istemez şunu düşünebilir: Oynuyoruz, atıyoruz, yine yok, yine yok… Oyuna, gole karşı duyulan isteği; zihinsel ve fiziksel anlamdaki hazırbulunuşluğu devam ettirmek kolay olmuyor.  

Kevgir

VAR: Dersinize daha iyi çalışın. Bu ülkenin insanları futbolun güzelliklerini yaşamak ve paylaşmak istiyor. Kaybetmek ve kazanmaktan önce adaletli bir maç seyretmek hakkımızdır.  

Umut MERAŞ: Kaleciyle karşı karşıya kaçırdığı gol pozisyonunu şık bir golle telafi etti. Yusuf’un, Lima’nın, Stancu’nun yapamadığını yaptı. Belli ki hocasını dinliyor ve çok çalışıyor. Samet AYBABA, başkası gol atsa böylesine sevinir miydi bilmiyorum. Gol sevinci sırasında kameralara takılan görüntüleri dikkatlerden kaçmadı.  

Sakho: Bulduğunu atıyor. O rakibe değil hep VAR’a takılıyor. 

Ramazan: Hocasının ona verdiği bu önemli görevde gol pasını vermesi kendine olan güvenini artırmıştır. Yer yer ataklarda öne çıkması ve savunmaya katkı sunmasıyla dikkatleri çekti. Bursaspor’un gençleri her zaman umut vaat ediyor ama ihtiyacımız olan hayal satmak değil çok çalışmaktır. 

Biz takıma, takım galibiyete inandı ve üç puanı aldık. İnancımızdan bir şey kaybetmeden yola devam etmeyi temenni ediyorum. 


İrem ALTINDAĞ

Diğer yazıları için: www.iremaltindag.com

Editör: Haber Merkezi