onlara doğru Stancu’nun kaçırdığı golle de galibiyet direkten döndü. Bursaspor haftalardır oynadığı oyunun üzerine koyarak 3 beraberlik ve 1 mağlubiyetle beşinci haftayı gördü. Başta taraftar olmak üzere herkes Bursaspor’un bu hafta galip gelerek üç puan ile evine döneceğine inanıyordu.

Gole Kadar

İlk düdükten itibaren Bursaspor’un sahaya yansıttığı oyun, rakibe şunu söylüyordu: Bak, ben buraya bu maçı almaya geldim! Oyunun ilk 15 dakikasında biraz maça uyum sağlama biraz da organize atak geliştirme konusunda atacağı golün sinyallerini veren Bursaspor, rakip savunmada Lima ve Sakho iş birliği ile golü buldu.

İlk yarıda gole kadar takım içerisinde güzel bir iletişim vardı. Devam eden süreçte de Lima’nın rakip savunmayı zorlaması, Yusuf’un koşuları ve Latovlevici’nin açtığı ortalar ile ikinci golü ararken Sakho tekrar sahneye çıktı ve VAR sebebiyle iptal edilen golünü attı. Gol iptal edilebilir, pozisyon ofsayt da olabilir ama tecrübeli forvet neler yapabildiğini gösterdi ve gelecek maçlar için umut verdi. Golü atan kadar golü engelleyen de Bursaspor’u maça ortak etti. Genç eldiven maçtan maça deneyim kazanırken 25. dakikada kullanılan serbest vuruşu, 45. dakikada Vedat Muriç’in uzaktan şutunu zor da olsa çıkarmayı başardı ve takıma güven verdi.

Golden Sonra

Ne olduysa VAR sebebiyle iptal edilen golümüzden sonra oldu. Belki golün iptal edilmesinden kaynaklanan bir şaşkınlık belki de rakibin aynı sebeple iştahlanması rüzgârın tersten esmesine neden oldu.

O dakikadan sonra rakip atak atak geldi. Yapılması gereken orta alanda yahut savunmada topu tutarak pas yapmak ve oyunu soğutmaktı. Oyunun hâkimiyetini rakibe teslim edince ilk yarı rakibin sonuçsuz kalan ataklarıyla son buldu. İlk yarıdaki tablo ikinci yarı da devam etti.

Bursaspor’un çıkarken kaptırdığı toplar, hevesini kursağında bırakan sonuçsuz ataklar oyuncuların yorulmasına ve oyundan düşmesine neden oldu. Lima’nın rakip savunmayı zorlayan atakları, ileri uçta fırsat araması, pas atacağı arkadaş araması gecenin önemli artılarındandı.

Samet AYBABA’nın da orta sahadan Furkan’ı çıkararak Stancu’yu oyuna alması galibiyeti arzuladığını gösterdi. Netice olarak orta sahada kaybedilen hâkimiyet rakibin aradığı golü bulmasına sebep oldu. Sebepleri ve sonuçları konuşuyoruz çünkü sonraki maç için kâğıt üzerinde eksiler başlığı altında toplanan tüm maddeleri artılar başlığı altında göremezsek galibiyet için daha çok beklemek gerekecek.

Sakho Plakayı Buldu

İlk maçında ve ilk şutunda golle buluşan Sakho da Lima’nın kendisine armağanını karşılıksız bırakmadı ve topu ağlarla buluşturarak plakayı buldu.

Ah Stancu Vah Stancu

Günah keçisi aramıyoruz, kazanırken de takım, kaybederken de. Gel gelelim Stancu’nun direkten dönen topu hepimize ahlar, vahlar çektirdi. Sonuç ne olursa olsun inancımız ve çalışkanlığımızdan bir şey kaybetmeden çalışmaya devam etmeliyiz.

İrem ALTINDAĞ
Diğer yazıları için: www.iremaltindag.com

Editör: Haber Merkezi