Fransa Futbol Federasyonu Başkanı Noel Le Graet, Cezayir Milli Futbol Takımı ile 16 yıl önce yarıda kalan maçın ardından tekrar karşılaşmayı arzu ettiklerini bildirdi.

L'Equipe gazetesine konuşan Le Graet, 16 yıl önce, karşılaşmanın başlamasına yakın Fransız Milli Marşı'nın ıslıklanması ve 76. dakikasında da Cezayirli seyircilerin sahaya girmesi nedeniyle iptal edilen Paris'teki maçla ilgili kötü anıların artık silinmesi gerektiğini savundu.

Bir sonraki milli maçın Cezayir'de oynanmasından yana olduğunu ifade eden Le Graet, "İki ülkenin de federasyon başkanı, bunu arzu ediyor ancak maçın oynanabilmesi için Cezayir devletinin onayı gerekiyor. Cezayir ile sıradan bir milli maç oynayamayız. Fas ve Tunus ile hatta Almanya ile sürekli oynuyoruz. Tarihi bağlarımız göz önüne alındığında, dünyada bir tek Cezayir ile bu zor gözüküyor. Benim görüşüm, bir açılım olacaksa bu şansı sonuna kadar denemeliyiz." ifadelerini kullandı.

Stade de France'da 6 Ekim 2001 tarihinde oynanan ve 4-1 Fransa'nın önde götürdüğü maç, 76. dakikada çoğunluğu Cezayirli taraftarın sahaya inmesiyle yarıda kalmıştı.

Maçın başlamasından önce stadın önemli bir kısmının Fransa Milli Marşı'nı yuhalaması üzerine eski Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac, büyük tepki göstererek, şeref tribününü terk etmişti. 

Eski bir Fransız sömürgesi olan Cezayir, 1962 yılında bağımsızlığını ilan etmişti.

Fransa'da yaşayan göçmenler arasında nüfus olarak Cezayirliler ilk sırada yer alıyor.

Editör: Haber Merkezi