Ah canım ülkemin,canım futbol camiası...

Şöyle iki metre geri çekilip azıcık uzaktan baktığında, mükemmel bir tiyatro sahnesinin dekorları yıkılmış ama komedi devam ediyor.

Yıllardır bu büyük futbol pastasının en büyük dilimlerini,kremasını yiyen, bir sene biri,diğer sene öbürünün şampiyon olduğu futbolumuzda, ezilen, hakkı yenen, görmezden gelinen bir sürü Anadolu takımı, bugünlere iyi dayanıp gelmiş.

Taraftar sayıları çok olunca, azınlıkta kalan diğer taraftarların sesi hep duyulmadı, duyurulmadı.

Medya adaletin degil,rantın pesinde koştu. Ekranlara hep onların çığırtganları çıktı; hep onlar konuşuldu,onlar yazıldı.

Haksızlık apaçık ortadayken, pasta bölünmesin diye ses çıkarılmadı. Federasyonlar, MHK'lar,PFDK'lar hepsi bu pastanın garsonları oldular.

Birlik olunması gerekirken, Anadolu takımları kendi içlerinde bile kavga edip bölündüler. Bu büyük senaryo hep sahnelendi, hep isyan edildi ama hiç bir zaman kaybedilen haklar geri alınamadı. Ancak, 2010'da dik duruşlu bir başkan sayesinde Bursaspor, bu hegomanyaya 1 kerelik de olsa darbe vurdu.

Şimdilerde maddi sıkıntılar büyüyünce, derenin suyu azalınca, pastanın taliplileri artınca sinirleri bozuldu İstanbullu büyütülmüşlerin.

Bizlerin hep maruz kaldığı haksızlıklara, dengesizliklere, eyyamlara maruz kaldılar.

Bize olurken ses çıkarmayanlar, başlarına gelince sahneyi yıkmaya çalıştılar. Eh kolay gelsin, birbirinizi yerken izlemek -yalan değil-  içimi soğutuyor.

Ankaragücü başkanı ki kendisini hep takdir ederim, son Kayseri'ye taşınma işine veryansın etmedi.Neden? Belki de isyan etse taraftarını memnun edecekti ama bozuk düzende "adam" olarak kalmayı tercih etti.Ona arka çıkılamayacağını biliyordu,kendini ortalara atmadı.

Adı geçen hakemlerimizin, bir kulüp tarafından kızağa  çekilmek  istenmesine 17 kulüp itiraz etti. Mesele hakemleri savunmak degil, bir kulubün bu yaptırım gücüne karşı çıkmaktı.Bu çıkışın ardından, o kulübün başkanı "Ankaragücü Kayseri'ye gönderilirken neredeydiniz?" dedi ve Mehmet Yiginer'in işini yaptı. Rant gidecek olduğunda geldi aklına adalet.

Bursaspor ise bu süreçte sessiz kaldı.

Toplantıya katıldı ve el kaldırdı sadece anlaşılan. Yıllarca hakkı en çok yenen takımlardan biri olan Bursaspor, ağırlığını koyamadı.

Yönetim olarak gerekli hamleleri  yapamadı. Bu süreç uzun zamandır da böyleydi zaten.

Ancak ben sürekli ağlayan bir yönetim de görmek istemem. Hele ki her açıklaması bir kaosa dönen başkanımızın  bunu yapmasını iki kere istemem. Biz bir açıklama yapacaksak, yerinde,ağırlığında ve ses getirecek diklikte olmalı.

Takımın ivmeye geçtiği  bu dönemde sessizlik açıkçası işime geliyor.

Umarım futbolumuz adına yaşanan bu deprem,taşların yerine oturmasını sağlar ya da şimdiki düzeni yıkar.

Ülkemizde belirli bir zümrenin, taraftarı çok diye sürekli kollandığı dönemler bitse, adalet sarsa tüm sahayı, o zümrelerin tahtını tekrar yıkacak delikanlılar çok Anadolumuzda...

Saygılarımla...