Fatih Terim’in maç sonu basın toplantısındaki açıklamaları şöyle "Demek ki 2 maçta ben hatalı davranmışım. Bu maçta daha iyi işler yapmışız. Belli ki çok hırpalanmışız. Fikir ve psikoloji olarak. Bu güveni kazanarak alabilirlerdi ancak. O yüzden garantiye gidildi 2-0 skoru alarak. Çok iyi şeyler yaptılar. Çeklere son 15-20 dakikada gol pozisyonu vermemek önemli bir durumdu.

Sıkıntılar sabah itibariyle bitti, maçtan önce. Orada bir sorun yok. Bana göre maçın kırılma anı attığımız goldü. Emre Mor beni de heyecanlandırdı. İyi bir oyun sergiledi. İspanya maçında kimse bana Emre’yi neden oynatmadığımı sormadı. O karışıklık esnasında oyuna alıp, onu kaybetmek istemedim. Doğru da yaptığımı düşünüyorum. Buraya kurtarıcı gibi getirmek çok önemliydi.

Türk Milli Takımı çok önemli bir oyuncu kazandı. Çıkmak istediği için çıkardım. Yoksa çıkarmayacaktım. Volkan, Emre ve Burak çok iyi mücadele ettiler. Takım olarak memnunum. Açıkçası 2008 gibi olabileceğini düşünüyorum. Şu an daha rahatız, daha güvenliyiz. Bir takım problemlerimiz var ama bunları daha çabuk halledebiliriz gibime geliyor.

Takım gibiydik. Bu benim için önemliydi. Eğer çıkarsak, daha ileri gidebiliriz gibime geliyor. Son 16 takım arasına kalırsak, turnuvaya yeni katılmış gibi olacağız. Tecrübelerim bana bunu söylüyor. Eğer turnuva dışında kalırsak üzülürüm. UEFA’ya ‘Biz bitti demeden bitmez’ sözünü hatırlatmak lazım" dedi.
Editör: Haber Merkezi