Volkan Demirel'in aday kadroya alınmamasını ve Medipol Başakşehir'in kalecisi Volkan Babacan'ın milli takımdaki performansını değerlendiren Terim, Volkan Babacan'ın elemelerde müthiş maçlar oynadığını söyledi.

Elemelerde Türk Telekom Arena'da yapılan Kazakistan maçından önce ısınırken kendisine küfür edildiği gerekçesiyle sahayı terk eden Volkan Demirel'in kadroya çağrılmaması konusunda, "Böyle bir tercih yaptık. Volkan'ı milli takımda ilk oynatan hocayım. Daima kendisine güvendim ama bu kez yine Volkan Babacan var." diyen Fatih Terim, şöyle devam etti:

"Volkan Babacan'dan çok memnunum. Sıkıntılı dönemleri çok iyi geçti. Özellikle maçlar öncesi bazı basın organlarında devamlı speküle edildi. Bu yükü kaldırmak çok kolay değil. Hiç ağzını açmadan müthiş maçlar oynadı. Bu kadar milli takım tecrübemde birçok oyuncuyla çalıştım. Volkan Demirel de benim çok sevdiğim, evladım gibi olan bir oyuncum. O da atıldı, kötü gol yedi ama hep şans verdim. Ben, inandığım kimse ona şans veririm. O gün Volkan Demirel'di bugün Volkan Babacan. Yarın Harun Tekin olur. Benim başka bir düşüncem olamaz."

Fatih Terim, EURO 2016'da final oynamanın kendisi için başarı sayılmayacağını, mümkünse kupayı kazanmayı hedeflediklerini vurguladı. Turnuvanın en zorlu grubuna düştüklerini aktaran Terim, "Final oynamak benim için bir başarı kıstası değildir. Mümkünse en üstü hedeflerim. Bana göre iki güçlü gruptan birine düştük. Dünya ve Avrupa şampiyonu İspanya, bana göre önemli bir kadroya sahip. Müthiş bir takım olan Hırvatistan ve elemelerde karşılaştığımız, bir yenip, bir yenildiğimiz Çek Cumhuriyeti. Eğer ölüm grubuysa bu, o grup. 24 takım da yukarıyı Poker hedefliyor. Böyle bir ortamda önemli engelleri geçerek gelen bir Türkiye var. Benim oyuncularımın korkmasını veya çekinmesini gerektirecek hiçbir konu yok. Hollanda'nın bile dışarıda kaldığı bir şampiyonada olmamız bir başarıdır." şeklinde görüş belirtti.

Euro 2016 Milli Takım Kadrosu
Kale: ⁠⁠⁠Volkan Babacan (Başakşehir), Onur Kıvrak (Trabzonspor), Harun Tekin (Bursaspor) Ali Şaşal (Eskişehirspor)
Savunma: Gökhan Gönül (Fenerbahçe), Şener Özbayraklı (Fenerbahçe), Caner Erkin (Fenerbahçe) , İsmail Köybaşı (Beşiktaş) , Serdar Aziz (Bursaspor), Semih Kaya (Galatasaray), Çağlar Söyüncü (Altınordu), Ahmet Çalık (Gençlerbirliği), Hakan Balta (Galatasaray), Mehmet Topal(Fenerbahçe)
Orta saha: Selçuk İnan (Galatasaray), Hakan Çalhanoğlu (Bayer Leverkusen), Nuri Şahin (Dortmund), Mahmut Tekdemir (Başakşehir), Ozan Tufan (Fenerbahçe), Olcay Şahan(Beşiktaş), Alper Potuk (Fenerbahçe), Volkan Şen (Fenerbahçe), Arda Turan (Barcelona), Oğuzhan Özyakup (Beşiktaş), Yasin Öztekin (Galatasaray) , Emre Mor (FC Nordsjælland) , Gökhan Töre (Beşiktaş), Yunus Mallı (Mainz)
Forvet: Cenk Tosun (Beşiktaş), Burak Yılmaz (Galatasaray), Mevlüt Erdinç (Guingamp)
Editör: Haber Merkezi