Trabzonspor teknik direktörü Ersun Yanal, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, ligin iki bölümünde farklı Trabzonspor'un olduğunu belirterek, "İlkinde çok sıkıntılarla bir araya gelen Trabzonspor takımı, 18 puanla devreyi kapadı. Zorlu ve meşakkatli bir dönemdi. İkinci dönemde yapılan takviyelerle biraz daha ligde tutunmayı, üst sıralara tırmanmayı başardık." dedi.

Bazı maçlarda iyi, bazılarında ise mahkum oynadıklarını ifade eden Yanal, "Ancak Trabzonspor takımı, asla bu değil. Yarışacak ve bunu uzun yıllar devam ettirecek bir takımı kurma konusunda, biraz daha gayretli olmak ve çalışmak gerektiği çok açık ve net. Antalyaspor maçı sonrası 4 beraberlik, 2 mağlubiyetle ligi tamamladık. O günden bu yana hem rotasyona girmeyen oyuncularımızda sezonun yorgunluğu hem de önümüzdeki hedeflerin kalmaması bizi aşağıya düşürdü." diye konuştu.

Önlerinde önemli zaman bulunduğunu vurgulayan Yanal, şöyle devam etti: "Bu zamanın Trabzonspor için doğru işlemesi gerekiyor. Kadro oluşması için yapacağımız her adım çok önemli. Bunun hatasını yapmadan Trabzonspor'u artık zirvede yarışacak bir takım haline getirmek ve bu yarışan takımın da daha iddialı oyun ortaya koyması için her türlü altyapıyı gerçekleştirmek zorundayız. Kısa bir ara var. Gelecek ayın birinde başlıyoruz, ikisinde kampa gideceğiz. Bu arada mümkünse çok net takım içinde oynayacak oyuncularla takviyeleri yapıp Trabzonspor'u, gerçek yerine kavuşturmak için şimdiden çalışmalara başlayacağız."

Ligde bugün 34. maçlarına çıktıklarını kaydeden Yanal, "Hiçbir şey bir maçta belirlenmiyor. Sonuçta 33 haftanın toplamının ortalamasıyla maça çıkıldı. Ne bu maçla biz kümede bıraktık, ne kümeden düşürdük. Ne de rakip kümede kaldı, kümeden düştü. Bu başka takımın başına da gelebilirdi. Trabzonspor'un oyuncularının, camiasının dik duruşunu hassasiyetini hepimiz biliyoruz. Biz de isterdik kazanmak. Kazanmak için bu direnci ortaya koyduğumuzu biliyoruz ama bu yeterli değildi." değerlendirmesinde bulundu.

Ellerinde bir kadronun bulunduğunu kaydeden Yanal, "Bu kadro üzerinde çok isabetli transfer yapılması gerektiğini düşünüyorum. Kadro derinliği oluşması için isabetli oynayabilecek, katkıda bulunacak, rekabet yapacak, şu anda oyuncuların kabul edeceği, herkesin 'doğru' diyebileceği bir kadro oluşturmak zorundayız. Trabzonspor'un  geleceğini düşünerek çıtayı yüksekte tutabilecek doğru isimlerle Trabzonspor'u güçlendirmeliyiz. Bu konuda çalışmalarımız var. Birçoğu tamamlandı şimdi girişim aşaması olacak." ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi