İnegölspor’da geçtiğimiz hafta takımın Teknik Direktörlüğü görevine getirilen Ergün Penbe, yoğun bir çalışma temposunun ardından hafta sonu alınan galibiyetle camianın yüzünü güldürdü. Penbe, yeni haftanın ilk gününde aynı zamanda İnegölspor Onursal Başkanı da olan Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı makamında ziyaret etti. İnegölspor Başkanı Timur Erezsarı, Yönetim Kurulu Üyesi Futbol Şube Sorumlusu Hüseyin Kurt ve kulüp müdürü Yavuz Memiş’in de hazır bulunduğu ziyarette Başkan Aktaş, Ergün Penbe ve İnegöslpor birlikteliğinde başarının kaçınılmaz olacağına inandıklarını söyledi.

ERGÜN PENBE İLE ARZULADIĞIMIZ ÇIKIŞI YAKALAYACAĞIZ

Ziyaret sırasında açıklamalarda bulunan İnegölspor Başkanı Timur Erezsarı, Bordo Beyazlı kulüpte Teknik Direktör değişikliğine gidildiğini hatırlattı. Ergün Penbe ile birliktelik sağladıklarını ve İnegölspor’u kendisine emanet ettiklerini kaydeden Erezsarı, “Bu bağlamda Onursal Başkanımızı ve aynı zamanda Belediye Başkanımız Alinur Aktaş beyefendiyi de hocamızla birlikte ziyaret etmek istedik. İnşallah Ergün Penbe İnegölspor’umuzda arzuladığımız çıkışı yakalamamıza yardımcı olacak hocamız. Bu inançtayız, bu düşüncedeyiz. İnşallah hayırlı olsun” dedi.

İNEGÖLSPOR’A GÖNÜL VERENLERİ TEK TEK ZİYARET ETMEK İSTİYORUM

Futbolculuk döneminde önemli başarılara imza atan ve büyük beklentilerle İnegölspor’un Teknik Direktörlük görevine getirilen Ergün Penbe de İnegölspor’a gönül veren herkesi tek tek ziyaret etmek istediğine vurgu yaparak “Bugün Onursal Başkanımız Alinur Beyi ziyarete geldik. Burada bulunduğum süre içerisinde İnegölspor’a gönül veren insanları tek tek ziyaret etmek istiyorum. Bunların en başında gelen de Onursal Başkanımız Alinur Bey” dedi.

O HEYECANI, AKSİYONU ÖZLEMİŞİM

Bordo Beyazlı kulüpteki hedeflerinden ve takımın yapısından söz ederek konuşmasını sürdüren Penbe, “Dün keyifli bir galibiyet aldık. Uzun bir aranın ardından 9 hafta sonra takım galip geldi. Bildiğiniz gibi ben de hocalığa ara vermiştim. Ama döndükten sonra gördüm ki o heyecanı, o aksiyonu özlemişim. Dün de onun heyecanı ve sevinci vardı içimde. Galip gelmek önemliydi bizim için. Çünkü önümüzde zorlu bir süreç var. Kalan 14 maçta da elimizden gelenin en iyisini yaparak takım halinde hedeflediğimiz yerlere ulaşmak olacak amacımız. Bunu başaracak güçte bir takımımız var. Ben onlara inandım. Oyuncularımla da konuştum. Transfer yapmayacağımı da söyledim kendilerine. Transfere vereceğimiz parayı onlara vermek istediğimizi söyledim. Onlardan da ekmek paralarına sahip çıkmalarını istedim. Oyuncularımız da ilk maçtan bizi mahcup etmediler. Çok koştular ve mücadele ettiler, daha çok istediler ve kazandılar. Kazandığımız için mutluyuz. Önümüzde yine zorlu bir Ankaragücü maçı var. Orada da iyi oynatıp puan veya puanlar almak istiyoruz” diye konuştu.

İNEGÖLSPOR HEP BERABER SAHİP ÇIKMAMIZ GEREKEN BİR DEĞER

Ziyarete ilişkin Belediye Başkanı Alinur Aktaş da bir açıklama yaptı. İnegölspor İnegöl’ün önemli değerlerinden biri olduğuna dikkat çeken Aktaş, “Tanıtım argümanı olarak da İnegölspor önemli bir değer. Hep beraber sahip çıkmamız gereken bir değer. Ama bu sene çok iyi niyetlerle ve güzel transferlerle başlamasına rağmen gelinen noktada çok muvaffak olunamadı. Tabi bu nasip kısmet meselesi. Hiç önemli değil. Kaybedilmiş bir şey yok. Geçen hafta içerisinde de bir hoca değişimi yaşandı. Futbolda istikrar önemli ama dönem dönem de böyle sıkıntılar olduğunda kaçınılmaz bir gerçek bu değişimler” ifadelerinde bulundu.

BAŞARI KAÇINILMAZ OLUR

Ergün Penbe’ye ilişkin düşüncelerini de belirten Aktaş, “Futbolculuğu döneminden de yakinen tanıdığımız, efendiliği ile bildiğimiz, önemli başarıları yakalamış bir isim Ergün Penbe. İnanıyor ve ümit ediyorum ki kendisinde de birkaç yıl ara verme hasebiyle bir istek ve arzu var. İnegölspor’un da istek ve arzuları var. Takım kalitesi olarak da iyi bir takım. Şehrin de bu noktada iyi bir potansiyeli var. İnşallah bu birbirini karşılayan, örten şeyler bir araya geldiğinde başarının kaçınılmaz olduğunu ve kesin bir başarının yakalanacağını düşünüyorum. Dün de haftalar sonra bir galibiyet geldi. Bana göre ikinci yarıda oynanan oyun çok da güzeldi. İnegölspor’da iyi oyuncular var. Ben inşallah üzerine koyarak İnegölspor’un yoluna devam edeceğine inanıyorum. Dün bunu çok net bir şekilde teknik heyetimiz ve sporcularımız bize gösterdiler” şeklinde konuştu.

YÖNETİMİN KARARLARINA SAYGILIYIZ

Aktaş, konuşmasında İnegölspor’un Onursal Başkanı olduğunu ancak karar merciinin yönetim olduğunun altını çizerek şöyle devam etti: “Tabi biz özellikle kulüp başkanımız ve yöneticilerimizin yönetsel anlamda aldığı kararlarla alakalı hiçbir zaman karşısında durmuyoruz. Sağ olsun zaman zaman bizlere danışıp istişare ediyorlar ama biz onların aldığı her türlü karar için saygılıyız. Bu konuda etkin olmamaya çalışıyoruz. Nihayetinde onların tercihleri. Hocamla alakalı konu da gündeme geldiğinde hocamızın futbol kariyerinin çok parlak olduğunu, kendisiyle alakalı konuşulanların çok olumlu olduğunu ben de duymuştum. Güzel bir birliktelik olacağı kanaatini ben kendilerine iletmiştim. Dün itibariyle güzel de başladı. İnşallah bundan sonra da üzerine koyarak devam ederler. Hem hocamıza İnegölspor hayırlı olsun hem İnegölspor’a haftalar sonra gelen galibiyet hayırlı olsun. Devamı gelir inşallah.”

Editör: Haber Merkezi