18 yaşındaki forvet oyuncusu, Manchester City'den kiralık olarak gittiği NAC Breda’dan sonraki durağının neresi olacağına yönelik soruya, “Tabii ki hedefim Manchester City’de oynamak. Bazı sıkıntılar var o konuda. Birçok kez dile getirdim. A milli kuralından dolayı çalışma izni alamıyorum ama hedefim orası. Orası için çalışıyorum. Elimden gelenin en iyisini yapıyorum ve yapmaya devam edeceğim. Çok uzun yıllar boyunca Avrupa’da oynamayı hedefliyorum.” yanıtını verdi. Hollanda’yı ve NAC Breda’yı, özellikle kulübün sportif direktörünün kendisine yaklaşımı ve verdiği güvenden dolayı seçtiğinin altını çizen Enes, kısa süre önce geldiği takımda her şeyin yolunda gittiğini kaydetti. Hollanda liginin bir forvet için çok keyifli olduğunu belirten Enes, ligdeki oyuncuların futbol oynamayı çok sevdiğini ve sürekli buna odaklandıklarını, kendisinin de bundan zevk aldığını dile getirdi. 

Burada olmaktan keyif alıyorum ve Avrupa'da kalmak istiyorum
Türkiye ligini yakından takip ettiğini ve özellikle Bursaspor’un maçlarını kaçırmadığını vurgulayan Enes, Türkiye’de kimin şampiyonluk ipini göğüsleyeceği konusunda tahminde bulunmak istemedi. 

Enes, “Günün birinde Türkiye’ye dönersen seçeceğin takım hangisi olur?” sorusuna ise şu cevabı verdi: 
“Yaşım daha çok genç, 18 yaşındayım. Gerçekten daha yeni reşit oldum. Çok uzun yıllar boyunca Avrupa’da oynamayı hedefliyorum. Neresi olur benim için fark etmez ama burada olmaktan keyif alıyorum ve buralarda kalmak istiyorum. Bir hafta önce söyledim zaten dönersem kimi tercih edeceğimi. Ben Bursa’da doğdum, Bursa’da büyüdüm Anadolucasino ama söylemek istemiyorum. Çünkü insanlar bu sefer ‘Daha ne oynadın, kariyerinin sonunu mu düşünüyorsun?’ diyebilir."
Editör: Haber Merkezi