Bursaspor altyapısından yetişen ve geçtiğimiz sezon başında 3 milyon Euro bedelle Manchester City’e transfer olan Enes Ünal’ın yeni sezonda hangi takıma kiralanacağı merak konusu. İngiltere Premier Lig’de Avrupa Birliği dışındaki oyuncular için zorunlu tutulan ”çalışma izini”ni alamadığı için Enes Manchester City formasına şimdilik uzak.

Geçtiğimiz sezonun ilk devresini Belçika Jupiler Lig ekiplerinden Genk’te ikinci devresini ise Hollanda Eredivisie 2 takımlarından Nac Breda’da geçiren Enes Ünal, Belçika temsilcisinde  çıktığı 14 maçta 2 gol kaydetmiş, Breda forması ile de çıktığı 14 maçta 9 gol atıp 2 asist yaparak sarı siyahlı ekip ile Hollanda 1.Ligi’ne yükselme yarışında son ana kadar mücadele etmiş ancak play off finalinde başarılı olamamışlardı.

Manchester City’nin yeni teknik patronu Pep Guardiola yönetiminde kendi tesislerinde yaptığı sezon öncesi çalışmalarına katılan genç golcünün yeni sezon öncesi adı Hollanda Ligi temsilcilerinden Twente, Roda ve Excelsior ile birlikte Alman ekibi Werder Bremen ile anılıyor.

İngiliz ekibi kendi evinde sürdürdüğü çalışmaların ardından  Çin’de düzenlenecek Uluslararası Şampiyonlar Kupası’na katılacak ve burada 25 Temmuz’da Manchester United ile 28 Temmuz’da ise Borussia Dortmund ile karşı karşıya gelecek. City yetkilileri Enes’in bu kampta yer almasını istiyor. Ancak Nac Breda ile geçirdiği başarılı bir yarım sezonun ardından kariyerini Hollanda’da sürdürmeyi düşünen Enes’in Hollanda Ligi’nin 5 Ağustos’ta başlayacak olması nedeniyle City’nin 3 Ağustos’a kadar sürecek olan Çin Turu’na katılmak yerine yeni sezonda oynayacağı takıma bir an önce karar verip çalışmalarını orda sürdürmeyi istiyor.

Genç oyuncunun yeni sezonda ter dökeceği takımın Manchester City’nin Çin Turu öncesi kesinleşmesi bekleniyor. (Bursasporakademi)
Editör: Haber Merkezi