2014-2015 sezonunda Ankaragücü'nden transfer edilen Emre Taşdemir gösterdiği performansla tam anlamı ile büyük hayal kırıklığı yarattı. İlk etapta sergilediği performansla A Milli Takım'a kadar yükselen 23 yaşındaki oyuncu, geçen 4 yıllık süreçte takıma çok az katkı koydu. Geldiği günden bu yana sakatlıklarla boğuşan Emre, yeşil beyazlı forma ile Süper Lig'de yalnızca 47 maça çıkarken, sadece 1 gol atabildi.  

Bu sezon 7 dakika

Yeşil beyazlı forma altında Spor Toto Süper Lig'de 2 bin 805 dakika sahada kalan genç oyuncu, birçok operasyon geçirmesine karşın bir türlü iyileşmedi. Bu sezon ligin ilk haftasında oynanan ve 2-1 kaybedilen Fenerbahçe karşılaşmasında 83. dakikada Allano Lima'nın yerine oyuna dahil olan Emre Taşdemir sadece 7 dakika sahada kaldı. 23 yaşındaki tecrübeli oyuncu bu karşılaşmanın ardından tam 1 hafta sonra oynanan Kayserispor maçında yine sakatlığı nedeniyle yoktu.

Vakıfköy'e marş marş

Fenerbahçe karşılaşmasında neredeyse ayağına top deymeden sakatlanan Emre'nin bu tutumu Samet Hoca'nın da tepkisini çekti. Bu sezon sonunda bitecek olan Emre, kendine kulüp de bulamadı. Karşılıklı fesih teklifine de yanaşmayan Emre Taşdemir'in bu tutumu bardağa taşırdı. Samet Aybaba'nın kadro dışı bıraktığı Emre Taşdemir, Vakıfköy Orhan Özeselek Tesisleri'ne gönderildi. Emre'nin U21 takımı ile antrenman ve maçlara çıkacağı öğrenildi.

Editör: Haber Merkezi