Bosna Hersek 1. Futbol Ligi (Premijer Liga) takımlarından Tuzla City'de teknik direktörlük görevine getirilen Elvir Baliç, yaptığı açıklamada, Türkiye'yi çok sevdiğini vurguladı.

Balic, Türkiye'de çok güzel günler geçirdiğini anlatarak, "Türkiye benim evim. Ben artık yarı Türk, yarı Boşnak'ım. Orada kendimi çok iyi ve güvende hissediyorum. Türkiye gerçekten benim memleketim. Hiçbir zaman Türkiye'den kopmadım, kopmayı da düşünmüyorum. Hangi takım taraftarı olursa olsun, beni yolda gördükleri zaman o sevgiyi hissedebiliyorum." diye konuştu.

Bursaspor'a transferi

Ülkesinde savaşın sürdüğü 1990'lı yıllarda, Türkiye'de adını duyurmaya başladığı Bursaspor'a geliş hikayesini anlatan Elvir Balic, şunları söyledi:

"O zamanki cumhurbaşkanımız rahmetli Aliya İzetbegovic'in izniyle yurt dışında turnuvalara katıldık. Birçok maç oynadık. Bursaspor'la da maçımız vardı. Takımın başında o dönem rahmetli Nejat Biyedic bulunuyordu. Beni beğenmişler ve kalmamış istemişlerdi. İzin almak zorundaydım. Bir ay sonra İstanbul'dayken bir arkadaşımla, gecenin bir vakti Nejat hocayı aradık. Hala ilgilendiklerini söyledi ve Bursa'ya gittik. Hiç unutmuyorum. 1995 senesi 2 Şubat. Ramazan ayının ilk günüydü."

Bursaspor'da çok güzel günler geçirdiğini söyleyen Balic, "Her şeyin ilkini orada yaşadım. İlk heyecanım. Gerçekten müthişti. Çok iyi bir kadromuz vardı. İlk senemden sonra teklifler gelmeye başlamıştı." açıklamasını yaptı.

Editör: Haber Merkezi