Bursaspor'un Şilili orta saha oyuncusu Cristobal Jorquera, "Takımıma yardım etmenin ötesinde bir hedefim yok. Yardım edebildiğim kadar kendimi değerli hissediyorum." dedi.

Özlüce Tesisleri'nde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Jorquera, takımla olan çalışmalardan geçen haftadan bu yana uzak olduğunu söyledi.

Küçük bir sakatlık yaşadığını belirten Jorquera, ''Bu tarz milli takım araları takımda eksik olan şeylerin tamamlanması açısından çok iyi oluyor. Biz de elimizden geldiğince eksik taraflarımızı güçlendirmeye çalışıyoruz.'' diye konuştu.

Hafta sonu 21 yaş altı takımıyla oynanan hazırlık maçında ciddi sakatlık geçiren Serdar Kurtuluş'un durumundan etkilendiklerini belirten Jorquera, "Futbolculuk tarafının dışında Serdar, insani değerler açısından da çok önemsediğimiz, değer verdiğimiz bir arkadaşımız. Oyuncu grubu olarak hepimizin başına gelebilecek bir durum olduğunu biliyoruz. Kendimizi en iyi şekilde hazırlayıp, önümüze bakmaya çalışıyoruz. Bu olayı düşünmemeye çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.  

Ligde geride kalan haftalarda 4 kez gol sevinci yaşayan Şilili futbolcu, kendisine gol hedefi koymadığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Takımıma yardım etmenin ötesinde bir hedefim yok. Yardım edebildiğim kadar kendimi değerli hissediyorum. Bunu yapmaya da devam edeceğim. Nöbetçi golcü değil, başında nöbetçi olan herhangi bir etiketi çok sevdiğimi söylemem. Bütün oyuncular gibi ben de oynamak isterim ve bunun için de 11'de başlamak beni daha fazla mutlu eder ama tabi bu benim elimde olan bir tercih değil. Hem sahada var olabilmek için hem de sahanın içine girdiğimde elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum." 

Jorquera, insanların geçen sezon boyunca neler yaşadığını bilmediğine dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"Dolayısıyla bu şekilde düşünmeleri çok normal ama çok zor günler geçirdiğimi, başka olaylar yaşadığımı söyleyebilirim. Şükürler olsun ki bunlar geçmişte kaldı. Ben hem o olayları düzeltmiş hem takıma, şehre daha fazla adaptasyon olmuş birisi olarak hissediyorum kendimi. Bütün bunları üzerine koyduğumuzda saha içindeki katkımın yükseldiğini görmek çok zorlaşmıyor. Saha içinde yaptıklarım gözle görülür şekilde değişmiş olabilir ama bunun devamını getirmek ve korumaya çalışmak benim şu andaki hedefim."

Editör: Haber Merkezi