Hafta sonunda start alacak Süper Lig öncesinde yeni sezonun ilk yayını Büyükşehir Belediyesi Stadı'nda gerçekleştiren FİNAL'in konukları Bursaspor 2. başkanı Cem Öztürk, Gençlik Geliştirme Koordinatörü Ümit Şengül ve Bursasporlu eski futbolcu Serdar Kurtuluş oldu.

Cumartesi günü Fenerbahçe maçıyla sezona start verecek Bursaspor'da herkesin merakla beklediği transfer harekatını değerlendiren Cem Öztürk, “Omerou kiralık olarak yüzde 80-90 oldu gibi, 600-700 bin Euro civarında anlaştık. Nielsen de öyle. İkisinin de olma ihtimali var.

Ancak imza atmadan net bir şey söylemek doğru olmaz. Saviet transferi de bizim elimizde istersek olacak” şeklinde konuştu.

Samet hoca 1-2 isim önerdi

Transferi gündemde olan diğer isimler hakkında da bilgi veren Öztürk şunları söyledi: “Doumbia'yı da kadromuza katma ihtimalimiz var. Mossoro İstanbul'dan ayrılmak istemiyor. Cisse transferi gerçekleşmeyecek gibi Samet hocamız da 1-2 isim önerdi. Onlarla da ilgili gelişmeler olabilir. Tabii transferde şöyle bir durum da ortaya çıkıyor.

Bir oyuncuya talip oluyorsunuz. Manajerler ortaya çıkıyor. O oyuncuyu biz önerdik diyorlar ve para talep ediyorlar. Bu yüzden acele etmememiz gerekiyor. Biraz sabır gerekiyor.

Yönetim olarak kredimizin azaldığını biliyoruz. Geçen sene hatalarımız oldu ama ekonomik olmaya çalışıyoruz. Sonuçta transfer şart biliyoruz. Taraftarımız baskılı bir takım istiyor ama acele edersek hata da yapabiliriz.”

Taraftarda haklı

“Başkanımız ‘çarşamba gününe kadar transferler gelebilir' dedi ama bu kadar acele hareket edersek hata yapmış oluruz. Panik yapmamamız gerekiyor. Fenerbahçe maçına kadar belki forvetimiz yetişmeyebilir.

Ancak kadromuzda oyuncularımız var sonuçta. Taraftarımız sonuçta paraya bakmıyor. Oynayan takım görmek istiyor. Sonuçta onlar da haklılar ama bu işin ekonomik yönü çok fazla.

Fenerbahçe maçı zor olacak. Yeni bir başkan seçtiler. Taraftarlarının da büyük desteği var ama oradan bir beraberlik veya galibiyetle dönersek çok güzel olur. Zor bir sezon olacak. Takım olarak tam hazır olmadığımızı da biliyoruz. Ancak diğer takımlar da hazır değil. Bu sezon zor ve entresan bir lig olacak.”

Teklif yok

Takıma katılacak isimlerin yanısıra ayrılması gündemde olan isimlerle ilgili olarak da Cem Öztürk şöyle konuştu: “Kembo'nun uçak bileti alındı. Geçmiş dönemden alacağı vardı. Geçen hafta parasını yatırdık.

Gelmesini bekliyoruz. Gelmezse gerekli işlemi yaparız. Necid ve John'a teklif yok. Ciddi ücret alan oyuncular sonuçta. Jovic o kadar maliyetle değil o ayrılabilir takımdan.” Titi'nin takımdan ayrılmasıyla ilgili de konuşan Öztürk, “Titi'yi hocamız sistemine uymadığı için istemedi” dedi.

Stat ismi için görüşüyoruz

Yeni sezon öncesinde şu ana kadar 6 bin 350 kombinenin satıldığını ifade eden Cem Öztürk, “Geçen sezon bu dönemde 10 bin civarındaymış satış ama alanlara teşekkür ediyoruz. Ayrıca bin 500 forma şatımışız oldu.

En fazla talep de çubuklu formaya var. 1963 tribününde de çalışmalar oldukça ilerledi. Burası bizim prestij tribünümüz. Yarısı satılmış durumda. Kayseri maçına kadar bitiririz diye düşünüyorum. Ayrıca 72 locadan satılmayan 27 tane loca kaldı. Sağolsunlar kurumlarımız sahip çıkıyorlar.

Tamamını satamayız belki ama ne kadar satabilirsek bizim için kar olacak. Stadın isim hakkı için olumlu gelişmeler var. Görüşme yaptığımız firmayla belli bir noktaya geldik. Tabii bu geniş kapsamlı bir durum. 5 yıllık bir anlaşma düşünüyoruz. 15-20 milyon Euro talep ettik. Bunun içinde göğüs reklamı, loca stadda bazı bölgeler olacak” diye konuştu.

Ümit Şengül: Altyapı önemli kaynak

Bursaspor Gençlik Geliştirme Koordinatörü Ümit Şengül, “Bursaspor altyapı olarak yıllardır önemli oyuncular yetiştirdi. Profesyonel liglerde 135 Bursaspor altyapısından yetişen oyuncu var. Başka kulüpler altyapısından 1-2 oyuncu çıkarttığında büyük olaylar oluyor. Biz belki de reklamımızı iyi yapamıyoruz.

Ancak bundan sonra biz de böyle yapacağız. Her geçen gün yeni yeni isimler yetiştirmeye çalışıyoruz. Bursaspor'da altyapıdan çıkan isim sayısı arttıkça kulübe sahip çıkmaya başlayacaklar. Önemli bir kaynak altylapı. Samet hocamızın da altyapıya verdiği önemi biliyoruz” diye konuştu.

Serdar Kurtuluş: Zor süreç geçirdim

Bursaspor'la sözleşmesini fesheden Serdar Kurtuluş da yaşadığı sakatlık döneminde “Zor bir süreç geçirdim. Yaşadığım sakatlık normal değildi.

Futbolda sakatlık var ancak ben ağır bir sakatlık geçirdim. Fizik tedavi sürecim devam ediyor. Umarım daha iyi olacağım. Eylül ayında B lisans antrenörlük kursuna gitmeyi düşünüyorum.

Sonuçta buraya fayda sağlamak için geldim. Talihsiz bir sakatlık geçirdim. Bunun için üzgünüm. Kulübüm de benden faydalanamadı bu beni üzdü. Bir senelik sözleşmem daha olmasına rağmen anlaşarak mukavelemi feshettik. Takımda 2 sezondur işler iyi gitmiyordu.

Bu sene yeni bir yapılanma var. Gençleştirme var. Önemli olan yapılacak takviyelerin takıma katkı sağlaması ve gençlerle uyum sağlaması” dedi.

Editör: Haber Merkezi