Osman Dinsever, "Ben de taraftarım. Yıllarca Bursaspor'un ürünlerini kullandım. Orada gördüğüm bir sürü eksikler vardı. En büyük tecrübem taraftar ve tekstilci olmam. Bu işi biraz daha iyi yapabilme ihtimalim olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

Depoya girince şok oldum

Timsah Arena'da bulunan store'la bir anlamda hayallerine kavuştuğunu ifade eden Dinsever, "Göreve ilk geldiğimizde güzel bir mağaza yapmamız gerektiğini biliyordum. Çünkü store'un elle tutulur tek yanı TIR'ıydı. Ürünlere bakmak için depoya ilk girdiğimde şok oldum. Bunların hangisini satacağız diye düşündüm. Kendi işletmem olsa formalar hariç hepsini çöpe atardım. Bursaspor'a yakıştıramıyordum. Öyle olunca nereden başlarız diye düşündüm. Ürün yaptırmamız lazımdı. Eleştiri olsun diye söylemiyorum ama ürün yaptıracağınız insanların güveni yoktu. Burada tekstilci olmamın avantajını kullandım. Bu şekilde başladık. İnsanlara güven aşıladık" dedi.

Gurur duyuyorum

Bursastore'un şu anda geldiği konumdan dolayı oldukça mutluğu olduğunun altını çizen Osman Dinsever şunları söyledi "Şimdi gurur duyuyorum. Bursastore'a ürün satmak için yarış var artık. İnsanlar, bugüne kadar kullanıldıklarını ama bundan sonra parasını alabileceğini düşünüyor. Çünkü burasının finansmanı ayrı. Mağazayı gören şok oluyor. Önceden Atatürk Stadı'nın yanında 10 metrekare yerde ürün satılmaya çalışıldı. Birde oraya kira ödendi. Bu kadar ürünü orada nasıl teşhir edeceksiniz. Mağazayı ilk açtığımızda bunun karşılığını gördük. İki günde 150 bin TL ciro yaptık. Tarihinde böyle bir şey yok. Sonuçta hizmet verirseniz sonuç alırsınız" dedi.

Herkesi memnun edemezsiniz

"Ürünleri sürekli değiştirdik. Sonuçta hata yapıyoruz ama deniyoruz. Ben bayan üretimi yapıyorum ama sonuçta tekstil aynı branştayız. Herkesin giyebileceği bir şey üretmek önemli. Taraftara ürün üretmek farklı tabi. Büyük arma yapıyorsun ben bunu günlük olarak nasıl giyeceğim diyor. Küçük yapıyorsun Bursaspor ürünü alıyorum büyük olmalı diyor. Bir sürü kitle var. Hepsini memnun etmek imkansız. Kaliteli ürün yapıyoruz, pahalı geliyor. Kimse store 100 TL'ye aldığı ürünü 200 TL'ye satıyor diye düşünmesin. 100 TL'ye alıyorsak 150 TL'ye satıyoruz."

Müşteri olarak görmiyorum

"Geldiğimiz nokta 1 sene 3 ayda store gerçekten kurumsal oldu. Alarm, kamera sistemi kuruldu. Barkot sistemi yapıldı. Şu anda buradan birisinin bir şey alıp çıkması mümkün değil. Bir taraftar olarak buraya birşeyler katabildiğim için gururluyum. Tabii şikayet de olacak. Taraftar çok çünkü. Mesela geçen gün kulübe birisi mail atmış normal beden yok diye. Beni arayan kişinin 2016-2017'de store'dan ne aldığına baktım. 2017'de 7 yada 17 TL'lik alışveriş yapmış, 2016'da 107'lik alışveriş yapmış sonra şikayete gitmiş. Şikayeti görseniz dünya yıkılmış sanki. Ama ben buradaki hiç kimseyi müşteri olarak görmüyorum. Taraftarımız sonuçta. Kızan da olacak."

Daha farklı gelecekler

"Güzel şeyler yapıyoruz. Onore eden de var kızan da var. Bunlar olacak. Her zaman en iyisini yapma şansımız yok. En azından biraz daha bilinçli gidiyoruz. Store artık kendine geldi, kendini döndürüyor. Mesela Bursaspor tarihinde ilk kez bu sene kulübe para aktardık. 300 bin TL'nin üzerinde para verdik. Kulübe borçlarımızı bitirdik gibi. Piyasaya olan borçlarımızı da düzelttik. Mesela Puma bence önümüzdeki yıl sözleşme için daha iyi şartlarla gelecek. Forma satışında 20 bini hedefledik. Şu anda çok iyi değil. Ama indirime girdik bu hedefe ulaşabileceğimizi düşünüyorum."

Hayalim Bursastore Cafe

"Geldiğimden beri tek hayalim Store'un önünde cafe açmak. Ancak öncelikli olarak benzinliklerin önüne olmasını isterim. Projeleri hazır. Bu zamanla alakalı tabii. İlk geldiğim gün söylediğim bir şey var Bursaspor Store Cafe. Bunun tescilini bile aldım. Sonuçta plan aşamasında. Store'u ekonomisi kötü durumda aldık. Buraya ve depoya ciddi para harcadık. Depocusu, muhasebecisi ayrı bir yapı var artık. Kayıt dışı da engellendi. Personelle ilgili şikayetler var tabii ancak bunlar da azalıyor. Bazı arkadaşlarımızla yollarımız ayırdık. Bundan sonra alınacak kişiler işinin ehli olacak."

Tır'ın katkısı büyük

"Bursastore TIR'dan çok memnunuz. İnsanlar ayağına gelmesinden mutlu oluyor. Buraya gelince insanlar da alışıyor. İlçelerle kopmuştuk mesela. TIR'ı oralara gönderiyoruz. Görünce insanlar Bursaspor bizi de düşünüyor diye mutlu oluyor. Çok büyük beklentimiz yok TIR'dan ama insanların mutluluğu önemli. TIR'ın bize katkısı var. Ama bence 2 tane TIR çok. Ayrıca şunu da söylemeliyim ki alışveriş merkezlerinde bize gereken ilgi verilmiyor. Bursaspor'a katkımız olsun deseler ve alışveriş merkezlerinde stand açtırsalar güzel olur diye düşünüyorum."

Sahip çıkıyorum

"Ürün yelpazesi sürekli genişliyor. Ama korkuyoruz tabii. Sonuçlar kötü gitmeye başlayınca hemen ciro da düşüyor. Ciro düşünce frene basmak zorunda kalıyorsun. Bir hayal kuruyorsun, yeni ürün çıkartmak istiyorsunuz. Yaptırıyorsun rahat rahat satarım diyorsunuz. Saha sonuçları iyi olunca 30-40 bin TL ciro elde ediliyor. Kötü olunca hayal kırıklığıyla birlikte 10 bin TL ciro yapılmış oluyor. Bu durum sizi ürkütüyor. Buranın ekonomik anlamda oturması için zamana ihtiyaç var. 5 bin ürün kalsa ciddi zarar edilir. Bunun için dikkatle gidiyoruz. Tabii şikayet alıyoruz, niye böyle yapıyorsunuz diye. Burası benim işletmem değil ama benim gibi sahip çıkıyorum. Tek istediğim burada olmadığımda burası zarar etmeden kârlı şekilde bırakılmış denmesi. Burayı yönetmek kulüp başkanlığı gibidir. Kafana göre şov yapma şansın yok. Ekenomiyi düşünmek zorundasın. Ama keskin kararlar alıyorum. Burası 3 milyon nüfuslu Bursa'nın sahip olduğu bir yer. Onu düşünüyorum. Burada kaybolacak bir ürünün vebali personelle birlikte bende çünkü."

Diğer branşlarla bütünleşemedik

"Futbol dışındaki branşlarda store'u yeterince kullandığımızı düşünmüyorum. Sadece futbol takımını kullanıyoruz diyebilirim. Ancak, daha iyi kullanacağız. Sürekli ürün yenilemek gerekiyor. Bu sirkülasyonla alakalı. Ama takım iyi gitse korkmasam bin parça sipariş veririm. Korktuğun zaman 300 tane veriyorsun. Böyle olunca fiyatta da yukarıda kalıyorsun. Bu entresan bir döngü. Arz talep meselesi. Basketbolu hiç kullanamıyoruz mesela. Basketbol maçına tırı götürdük. Ciroya katkısı olmadı. Altyapılara sürekli ürün veriyoruz ama Bursasporluluğu aşılamak için. Kendi ürünlerimizi ekonomik katkı beklemeden çocuklara vermeye çalışıyoruz."

Hata yaptık

"Yakında imza günlerine de başlayacağız. Ben seni istediğim kadar eleştirebilirim. Bana geldiysen eleştirme hakkım yok. Mesela birisine tribünde küfür ediliyor. Yüzyüze getirin bu imkansız. İnsanlıkla alakalı. Hepimiz insanız. Hata yaparsın yüzyüze gelince bunu yasıtmayacağını düşünüyorum. Biz ülke olarak hoşgörülüyüz. Mesela Bilal'in buraya gelmesini çok isterdim. Bilal çok iyi birisi. İyi bir futbolcu ama tutmadı. Bence onu taraftarla bütünleştirseydik çok daha iyi olurdu. Sosyal olamadık galiba. Hata mutlaka yaptık yönetim olarak. Taraftar olmazsa maçın mantığı yok. Öyle bakamadık."

Spor Saati
22.45 OLAY TV

Editör: Haber Merkezi