Spor Toto Süper Lig'in ilk iki haftasından 3 puan çıkaran Bursaspor, bugün Fenerbahçe'nin konuğu oluyor. Şükrü Saracoğlu Stadı'nda 20.00'de başlayacak olan zorlu mücadeleyi Bülent Yıldırım yönetecek.

Başakşehir karşısında aldığı mağlubiyetle birlikte ortaya koyduğu vasat futbolla da eleştirilen yeşil beyazlılar, güçlü rakibi karşısında iyi bir sonuç alarak hem kendini affettirmek hem de camiaya güzel bir bayram hediye vermek istiyor.

Önemli eksikler var
Timsah'ta kritik 90 dakika öncesi önemli eksikler bulunuyor. Sakatlıkları bulunan Deniz Yılmaz, Erdem Özgenç, Serdar Kurtuluş, Emre Taşdemir ve Merter Yüce'nin forma giymeyeceği mücadelede Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu ideal 11'de bir takım değişiklikler yapacak.

Genç teknik adamın orta alanı Şamil, Faty ve Pablo Martin Batalla üçlüsünden oluşturması beklenirken, stoperde sakatlıktan çıkan Tomas Sivok ve İsmail Konuk görev yapacak. Ev sahibi Fenerbahçe'de ise cezalı olan Kjaer ve Mehmet Topal bugünkü maçta görev yapmayacak.

Sağ bek krizi
Serdar Kurtuluş ve Erdem Özgenç yok, forma Mert Örnek'in olabilir. Bursaspor'da Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu, bugünkü maç öncesi savunmanın sağında ciddi sıkıntı yaşıyor. Serdar Kurtuluş ve Erdem Özgenç'in sakatlıkları nedeniyle forma giymeyeceği mücadelede genç teknik adamın sağ kanat için tek alternatifi Mert Örnek kaldı. Hazırlık maçlarında zaman zaman bu bölgede şans bulan genç futbolcu, başarılı bir performans göstermişti. 

Üstünlük Fener'de
Bursaspor ile Fenerbahçe ligde bugün 95. kez karşı karşıya gelecek. Yeşil beyazlı takımın, o zamanki adıyla Türkiye 1. Futbol Ligi'ne yükseldiği 1967-1968 sezonundan itibaren karşılaşan Fenerbahçe ile Bursaspor arasındaki rekabette sarı lacivertli ekibin galibiyet sayısında açık ara üstünlüğü bulunuyor.

İki takım arasında geride kalan 94 maçtan 48'ini Fenerbahçe, 13'ünü Bursaspor kazandı, 33 maç berabere sonuçlandı. Bursaspor'un ligde attığı 74 golle Fenerbahçe 147 golle karşılık verdi.

Geçen sezonun ilk yarısında İstanbul'da yapılan maçı Fenerbahçe 2-1 kazandı, ikinci yarıda Bursa'da, Bursaspor'un cezası nedeniyle seyircisiz oynanan müsabaka ise golsüz sona erdi.
Editör: Haber Merkezi