Taraftarlar Birliği adına açıklamada bulunan Mehmet Güzelsöz, saldırının olduğu noktadan maç günü şarkılar ve türküler eşliğinde stada girdiklerine dikkati çekerek, "Stada girerken burada görev yapan kardeşlerimiz maç çıkışı yapılan hain saldırı sonucu şehit olmuştur. Otuzun üstünde şehit var. Burada bizi korumak için görevlendirilmişlerdi. Hepsi gencecik insanlardı. Bizimle samimi, dostane şekilde ilgilenmişlerdi. Bursa'dan buraya gelirken, Bursa'ya giderken güvenliği sağlamışlardı. Bu elim olaydan sonra buraya gelip, dua etmek ve karanfil bırakmak istedik" diye konuştu.

Ülkenin artık acılar yaşamasını istemediklerini kaydeden Güzelsöz, "Bundan sonra böyle şeylerin olmasını istemiyoruz. Bu ülkenin Kürt vatandaşı olarak sesleniyorum. Bu işlerden vazgeçsinler. Hani diyorlar ya 'Kürt halkı rahat olsun'. Biz Kürt halkı olarak rahatız. Devletimiz var, devletimize güveniyoruz. Biz inanıyoruz ki hainler döktükleri kanda boğulacaklar." ifadelerini kullandı.

Taraftar grubumuz daha sonra bir çalışanını saldırıda yitiren Vodafone Arena'daki Kartal Yuvası'na geçerek, başsağlığı dileğinde bulundu.

Beşiktaş'ta Tarihi Buluşma
Taraftarlarımız daha sonra Beşiktaş semtine geçerek Beşiktaş taraftarıyla birlikte teröre karşı omuz omuza yürüdüler.

Şevşek Ali "Tribünlerimizin bir olması lazım"
Yürüyüş öncesinde Beşiktaş tribünü adına konuşan Şevşek Ali,  “Keşke daha önce barışsaydık. O insanlar yaşasaydı. Bursalı kardeşlerimiz buraya geldi. Hoşgeldiler, bu husumet artık burada bitmiştir” dedi. Türkiye’deki tüm tribünlerin bir olması gerektiğini vurgulayan Ali, “ Tribünlerimizin bir olması lazım, dik durmamız lazım. Zor zamanlar geçiriyoruz. Ülke yıllardır yıkılmadı yine yıkılmayacak. Dimdik ayaktayız. Bunun en büyük ispatıdır bu görüntü” dedi.

Mehmet Güzelsöz "Stadyum dışında el ele kol kola olalım"
Bursaspor Taraftarlar Birliği adına konuşan Mehmet Güzelsöz ise “Bu kötü olay keşke olmasaydı. Bizim amacımız bu birlikteliği sağlayabilmekti. Buraya gelmemizin esas amacı buydu. Biz gelelim, onlar gelsin. Tribün kültürü açısından yasak olmasın.  Her takımın sevenleri takımlarını her yerde desteklemeli. Vahşi olayla karşılaştık. Cumartesi günü hayatımızda bize en iyi davranan polis grubuyla beraberdik. O genç çocukların bize harcadıkları emek hala gözlerimin önünde.  Onlara nasıl teşekkür edeceğimizi bilemiyoruz. O  olayın ardından çok üzüldük inşallah bir daha olmaz. Bu olaydan sonra tüm tribünlerin daha farklı bir atmosfere bürünmesini bekliyoruz. Biz takımlarımızı 90 dakika tribünlerde destekleyelim ama stadyum dışına çıktığımızda el ele kol kola hep beraber olalım” dedi.

Editör: Haber Merkezi